Vyno šventės Vokietijoje

Vokietija - tai vyno šalis, vynuogienojai iš viso auga 13-oje regionų: Are, Badene, Frankonijoje, Heseno kalnų kelyje, prie Vidurinio Reino, Mozelio, Saro ir Ruverio upių šlaituose, Nahėje, Pfalce, Reingau, prie Zalės ir Unstruto upių, Saksonijoje ir Viurtemberge. Dėl ypatingų oro ir dirvožemio sąlygų šiuose toliausiai šiaurėje esančiuose pasaulio vynuogininkystės regionuose Vokietijos vynai yra lengvi, putojantys ir vaisių skonio. Vokietijos vynuogininkai tauriais vyno lašais vaišina gausybėje įvairių vyno švenčių visame krašte. Dar spalio pabaigoje galima pamatyti, kaip vyksta vynuogių derliaus nuėmimas.

2011 m spalio 8 d. Iphofeno miesto vynuogininkai kviečia atvykti į Iphofeną ir dalyvauti šventiniame "paskutinio vežimo" surinkime. "Paskutinis vežimas" simbolizuoja vynuogių derliaus nuėmimo pabaigą Frankonijos regione.
Noištate, prie "vyno kelio", nuo rugsėjo 30 iki spalio 10 dienos vyksta Vokietijos vynuogių derliaus nuėmimo šventė. Reino krašte-Pfalce vykstantis renginys laikomas antruoju pagal dydį pasaulyje. Užsukti kviečia ir mažos vyninės "Haiselscher", įrengtos karkasinių konstrukcijų pastatuose, aikštėje prieš Noištato geležinkelio stotį. Prie šiuometinio derliaus vyno jose siūlomi specifiniai Pfalco regiono patiekalai.

» Sužinokite daugiau!

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38161898sec.