Vyno dienose – gurmaniški alaus ir desertų deriniai

Tarptautinėje parodoje „Vyno dienos“ šiemet bus degustuojami ne tik vynai, bet ir alus bei desertai. Šiuolaikinio meno centre Vilniuje rengiamoje parodoje veiks „Švyturio alaus ir desertų baras“. Jame bus rengiamos alaus ir desertų degustacijos su alaus someljė Donatu Dabrovolsku.

„Vynas dažnai derinamas su skirtingu maistu, o aš noriu vieniems patvirtinti, o kitus ir nustebinti, kad alus, nors dažnai mėgstamas prie sunkesnio ir aštresnio maisto, su desertais puikiai tinka“, – teigia virtuvės šefas ir alaus someljė Donatas Dabrovolskas.

Degustacijos metu bus ragaujamos trys skirtingos alaus rūšys ir trys skirtingi desertai. Lankytojai galės paragauti Hefeweizen stiliaus šviesiojo kvietinio alaus „Švyturio Baltas“, škotiškojo elio „Švyturio Old Port Ale“ bei Märzen/Oktoberfest stiliaus tamsiojo lagerio „Švyturio Baltijos“.

„Tikslaus meniu iki renginio neišduosiu – noriu išlaikyti netikėtumą. Tikiu, jog atėjusieji patys pamatys ir atras pristatomas alaus ir saldžiųjų patiekalų dermes. Siekiame, kad atėję į degustaciją ją paliktų atradę naujų skonių ir poskonių“, – teigia D. Dabrovolskas.

Gegužės 24 d., penktadienį, „Švyturio alaus ir desertų bare“ D. Dabrovolskas alaus ir desertų degustacijas ves du kartus – 14 ir 17 valandomis. O šeštadienį triskart – 12, 14 ir 16 valandomis. „Švyturio alaus ir desertų baras“ parodoje įsikūręs šalia Vyno dienų vyno parduotuvės.

Alaus someljė D. Dabrovolskas „Vyno dienose“ dalyvauja jau trečius metus. 2011 m. jis pristatė alaus ir maisto derinimą – penkių rūšių alų derino su teisingais užkandžiais. O 2012-aisiais siūlė išbandyti įvairias alaus ir sūrio dermes.

Tarptautinė vyno paroda „Vyno dienos 2013“ vyksta gegužės 24-25 d. Šiuolaikinio meno centre Vilniuje.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.86427307sec.