Kviečiame į Tradicinių giedojimų popietę Klaipėdos etnokultūros centre

Kovo 7 d. 15.00 val.  kviečiame į Tradicinių giedojimų popietę „Giedame Žemaičių Kalvarijos kalnus“ kartu su Vilniaus žemaičiais. Svečiuose Vilniaus arkikatedros bazilikos liaudies giesmininkai (vad. Janina Bukantaitė), vakarą ves kunigas dr. Saulius Stumbra. 

Žemaitija – etnografinis regionas, pasižymintis ne tik sava kalba ir daugybe šnekų (prokalbių), turtingas skambiomis dainomis bei ištvermingais žmonėmis. Šis regionas išlaikęs gyvas šermenų tradicijas ir neatskiriamą nuo Žemaitijos „Kalnų“ giedojimą.

Kalvarijos kalnai – tai keliasdešimties stočių, arba vietų, kryžiaus kelias, įrengtas Jeruzalės apylinkes primenančioje vietovėje. Pirmosios Kalvarijos įrengtos XV a. Ispanijoje vienuolių dominikonų rūpesčiu. Lietuvoje žymiausios yra Žemaičių Kalvarijos (20 stočių, įrengtos 1637–1639 m.) vyskupo. J. Tiškevičiaus rūpesčiu. Kalnai ne tik einami, lankant įrengtas koplyčias – vietas, bet ir namie giedami per šermenis bei mirusiųjų minėjimus, namuose ir bažnyčiose per gavėnią.

Kviečiame visus mokančius ir ne kartu giedoti Žemaičių Kalvarijos kalnus – už Tėvynę Lietuvą, už Bažnyčią, už taiką ir ramybę pasaulyje.

Renginys skiriamas minint Etnografinių regionų metus.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18627sec.