Palau sala pasiryžusi išsaugoti savo koralus

Dėl šiltėjančio klimato ir didelio aplinkos užterštumo jautriųjų Mikronezijos Palau salos koralinų rifų išlikimui kilo grėsmė. Pelno nesiekiančios organizacijos Dolphins Pacific ir CoralSavers Foundation, siekdamos apsaugoti rifus, nusprendė suvienyti jėgas bendrai kovai. Švietimo ir tyrimų organizacija nusprendė atkreipti vietos gyventojų ir turistų dėmesį į jautrųjį jūros pasaulį. Tuo tikslu parengtos CoralSaver ir „Adopt-A-Coral“ programos .

Paaukoję 10 JAV dolerių (~7,50 euro), lankytojai gaus indelį su koralais ir galės ant jų palikti kokią nors žinutę. Kiekvieno mėnesio pabaigoje visi naujieji aukotojų indeliai su koralais organizacijos CoralSaver rūpesčiu bus patalpinti trims mėnesiams specialiuose povandeniniuose konteineriuose, kad būtų galima išauginti naujus koralus. Po sėkmingo auginimo, visi koralai bus persodinti palei visą Dolphin pakrantę.

Be to, šiuo projektu susidomėjo Palau salos mokyklos. Norint išsaugoti Palau koralus ir rūpintis jūros pasaulio, svarbu šviesti ir informuoti visuomenę.

Daugiau informacijos: www.visit-palau.com

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16508198sec.