Vis daugiau lietuvių renkasi putojantį vyną

Remiantis Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje 2007 m. putojančio vynuogių vyno, fermentuotų gėrimų ir sidro gamyba išaugo 34 %, o šampano, šampanizuotų ir putojančių fermentuotų gėrimų bei sidro pardavimai padidėjo 47 % Susidomėjimas putojančiu vynu auga ir šiemet. Alkoholinių gėrimų gamyklos UAB ITAINA pirmojo šių metų pusmečio putojančio vyno gamybos apimtys, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo 45 %
“Lietuvoje vis labiau populiarėja putojantis vynas, todėl atsižvelgdami į tai, didiname ne tik esamos produkcijos gamybos apimtis, bet ir įvedame į rinką naujus produktus bei atnaujiname esamus. Taigi, šios priežastys lėmė, kad putojančio vyno gamybą per pusmetį padidinome beveik perpus”, - kalba ITAINA direktorius S. Zaikauskas.
Per 2008 m. pirmuosius šešis mėnesius ITAINA apyvarta padidėjo 26 %lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, atitinkamai nuo 11,7 litų iki 15,9 mln. litų. Šiais metais pardavimų apimtys siekia daugiau nei 4 mln. vienetų, tuo tarpu praeitų metų pirmąjį pusmetį buvo parduota 3,3 mln. vienetų produkcijos.
“Vartotojai vis didesnį dėmesį skiria natūralios fermentacijos putojantiems vynams – tai ir atsispindi mūsų pardavimuose. Be to, sulaukiame ir užsienio ekspertų dėmesio: mūsų gaminami putojantys vynai ir vermutai tarptautiniuose profesionaliuose degustaciniuose konkursuose yra įvertinti aukščiausiais balais”, - teigia ITAINA direktorius.
Pasak S. Zaikausko, kompanija nuolat tiria rinką ir stebi jos vystymosi tendencijas, pastebi, kad plečiasi silpnųjų alkoholinių gėrimų rinka, todėl stiprina savo pagrindinių kategorijų – putojančio vyno ir vermuto – pozicijas, plėsdama šių produktų asortimentą bei gerindama jų kokybę.
Pirmoji privataus kapitalo alkoholinių gėrimų gamykla ITAINA, įkurta 1995 m., gamina silpnuosius alkoholinius gėrimus - putojančius vynus, vermutus, ir stipriuosius alkoholinius gėrimus – trauktines, brendį. Didžioji dalis pagamintos produkcijos atitenka Lietuvai, likusi dalis eksportuojama į Pabaltijo šalis ir Jungtines Amerikos Valstijas.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18235207sec.