Spalio menenesį senjorai jūrų muziejų lankys nemokamai

Jau tapo tradicija, kad Lietuvos jūrų muziejus spalį savo ekspozicijose senjorus kviečia lankytis nemokamai. Visą mėnesį pensijinio amžiaus žmonės, pateikę kasoje pažymėjimą, gauna nemokamą bilietą į Jūrų muziejų. Beje, ir delfinariumą pensininkai lanko su 50 proc. nuolaida (visa bilieto kana – 10 litų).

Nors už lango – dar tikrai nerudeniški orai, tačiau sezonas Jūrų muziejuje jau artėja į pabaigą, ir nuo spalio 15 dienos ekspozicija ir delfinariumas lankytojus priims tik savaitgaliais. Bet atidžiam ir taupiam lankytojui ateiti į muziejų ne sezono metu – dviguba nauda: pirma, jis sutaupo, nes bilietai yra pigesni nei vasarą, o antra, žymiai patogiau apžiūrėti ekspoziciją ar pasigrožėti delfinų pasirodymu, kai nėra žmonių spūsčių, nes karščiausiais vasaros mėnesiais Jūrų muziejuje apsilanko iki 9 tūkstančių lankytojų.

Spalio 1-ąją pažymima Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena. Todėl, pasak muziejaus direktorės Olgos Žalienės, norisi daugiau dėmesio skirti tai žmonių grupei, kuri pramogoms ir laisvalaikiui gali išleisti tikrai nedaug.

Na, o lapkritį, kai jau pasibaigs darbai soduose ir daržuose, Jūrų muziejuje bus buriamas Muziejaus bičiulių – senjorų klubas. Dabar muziejų veikiantį bičiulių klubą lanko tik moksleiviai. „O juk vyresnio amžiaus žmonės dabar yra smalsūs, nebijo mokytis ir pažinti naujus dalykus, - sakė direktorė. – Antra vertus, jie galėtų tapti puikiais pagalbininkais mums, muziejininkams. Užsienio muziejuose ekskursijas dažnai veda savanoriai.“

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18988609sec.