Vilniaus miestas pristatomas Briuselyje

Spalio 8–11 dienomis Vilniaus miestas jau antrą kartą dalyvaus Briuselyje vyksiančiuose Europos regionų ir miestų atvirų durų savaitės „Open Days“ renginiuose. Lietuvos sostinė savo pasiekimus ir projektus pristatys turizmo ir Baltijos metropolijų seminaruose, kuriuose supažindins su „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ programa bei žinių ekonomikos plėtra. Oficialiai Vilniaus miesto delegacijai vadovaus sostinės meras Juozas Imbrasas.

Europos regionų ir miestų atvirų durų savaitę (http://www.opendays.europa.eu/) organizuoja Europos Sąjungos Regionų komitetas ir Europos Komisijos Regioninės politikos generalinis direktoratas kartu su 212 Europos regionų ir miestų. Pirmadienį, spalio 8 dieną, šį renginį atidarys EK prezidentas José Manuel Barroso, ES Regionų komiteto prezidentas Michel Delebarre ir regioninę politiką kuruojanti komisarė Danuta Hübner.

Šių metų renginių tema yra „Ekonomikos augimas ir darbo vietų kūrimas regionuose“, pagrindinis siekis – konkurencingumo didinimas, regioninės politikos plėtra, naujų idėjų ir galimybių paieška. Atvirų durų savaitėje vyks apie 150 seminarų ir sesijų, kuriose bus nagrinėjamos naujos ES Sanglaudos politikos programos ir jų įgyvendinimas visuose Europos regionuose. Iš viso renginiuose tikimasi sulaukti apie 5 tūkst. dalyvių.

„Open Days 2007“ dalyvaujantys Europos regionai ir miestai dirbs 24 teminėse grupėse, vadinamose konglomeratais. Vilniaus miestas dalyvaus Baltijos jūros regiono konglomerate kartu su Berlynu, Stokholmu, Malme, Centrine ir Vakarų Švedija, Helsinkio regionu, Vakarų Suomija, Kopenhaga, Hamburgu, Vokietijos Mecklenburg-Vorpommern ir Schleswig-Holsteinžemėmis, Oslo regionu, Ryga, Talinu ir Lenkijos Vakarų Pomeranijos regionu. Šis konglomeratas organizuoja tris seminarus turizmo, inovacijų ir energetikos tematika, kuriuose Vilnius rodys filmą apie 2009 metų Europos kultūros sostinės projektą bei pristatys patirtį kuriant „Saulėtekio slėnio“ žinių ekonomikos branduolį ir žinių ekonomikos reikšmę regiono plėtrai.

Vizito į Briuselį metu Vilniaus meras J. Imbrasas taip pat susitiks su Briuselio sostinės regiono savivaldybės vadovais, Lietuvos Respublikos diplomatais, apsilankys Helsinkio miesto atstovybėje Briuselyje.

Vilniaus miesto ir Briuselio sostinės regiono savivaldybės 2004 metais yra pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį. Ja remiantis pernai „Open Days 2006“ metu buvo pasirašytas abiejų savivaldybių 2006–2008 metų darbo planas, kuriame numatyta įgyvendinti projektus Europos reikalų ir miesto plėtros srityse.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22383213sec.