Čikagoje- Lietuviškų filmų festivalis

Čikagos „Gene Siskel“ kino centre lapkričio 9–11 dienomis vyko trečiasis lietuviškų filmų festivalis.

Festivalyje buvo rodomos trys pastaraisiais metais lietuvių režisierių sukurtos kino juostos: „Diringas“, „Septyni nematomi žmonės“ ir „Aš esi tu“.

„Diringas“ – 2006 metais sukurtas režisieriaus Igno Miškinis,– tai juodoji komedija su absurdo elementais, kalbanti apie perdėtą įvaizdžio svarbą šiandienos žmogui. Savo komedine išraiška „Diringas“ yra orientuotas į plačią, šiuolaikišką auditoriją ir kartu visiškai rimtai atskleidžiantis daugeliui aktualią „įvaizdžio visuomenės” temą. Juostą buvo rodyta spalio 9 dieną.

Spalio 10 dieną žiūrovams pristatytas „Septyni nematomi žmonės“. Juostos režisierius – Šarūnas Bartas, filmas sukurtas 2005 metais. Filmo veiksmas vyksta Lietuvoje, Lenkijoje ir buvusios Sovietų Sąjungos pietuose. Juostos veikėjai – keturi vyrai, dvi moterys ir mergaitė – gyvenimo užribio žmonės, kiekvienas su savo praeitimi, bėgantys nuo teisingumo ar nuo savęs. Net penkerius metus kurtoje juostoje vaidina trys profesionalūs rusų kilmės aktoriai, visiems kitiems kino duonos teko paragauti pirmą kartą.

2006 metais režisieriaus Kristijono Vildžiūno sukurta juosta „Aš esi tu“ – šių laikų pasaka apie architektą – svajotoją, statantį futuristinį namelį medyje, gūdžiame miške. Drąsa, nuoširdumas ir paprastumas padeda jam kaip pasakoje pasiekti „pusę karalystės ir princesės širdį“, kitaip tariant, brandą ir meilę. Filmas „Gene Siskel“ kino centre rodytas spalio 11 dieną.

Lietuviškų filmų festivalį remia ir organizuoja Lietuvos generalinis konsulatas Čikagoje, Lietuvos užsienio reikalų ministerija ir Lietuvos institutas.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.30739284sec.