Išrinkti šalyje geriausiai tvarkomi sodai

Šeštadienį, spalio 27 d., bus įteikti apdovanojimai Geriausiai tvarkomų sodininkų bendrijų sodo teritorijų ir sodo sklypų 2007 m. konkurso-apžiūros laimėtojams. Jiems pagerbti skirta šventė vyks Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės institute Babtuose (Kauno r.). Ji prasidės 10 val.

Šį konkursą surengė Aplinkos ministerija ir Lietuvos sodininkų draugija. Jo tikslas – išrinkti geriausiai tvarkomas ir prižiūrimas sodininkų bendrijų sodo teritorijas ir sodo sklypus, skatinti sodininkus puoselėti kraštovaizdį, ekologiškai ir kūrybiškai tvarkytis jiems priklausančioje teritorijoje.

Konkurso metu buvo apžiūrėtos paraiškas pateikusių sodininkų bendrijų teritorijos ir atskirų sodininkų sklypai Vilniaus, Alytaus, Lazdijų, Marijampolės, Vilkaviškio, Ukmergės, Širvintų, Švenčionių, Ignalinos, Kauno, Kaišiadorių, Prienų, Jonavos, Raseinių, Trakų, Rietavo, Kretingos, Plungės, Telšių, Anykščių, Utenos Panevėžio, Šiaulių ir Kėdainių miestuose bei rajonuose. Vertinimo kriterijus nustatė birželį aplinkos ministro patvirtinti šio konkurso-apžiūros nuostatai.

Laimėtojai buvo renkami dviem etapais. Pirmiausia žodį tarė miestų ir rajonų vertinimo komisijos, sudarytos iš savivaldybių, regionų aplinkos apsaugos departamentų, seniūnijų ir vietinės spaudos atstovų. Šeštadienį aktyviausiems šio konkurso-apžiūros pirmojo etapo organizatoriams bus įteikti aplinkos ministro padėkos raštai.

Vietos komisijų atrinktas sodininkų bendrijas ir sodo sklypų savininkus vertino aplinkos ministro sudaryta komisija. Jai vadovavo Aplinkos ministerijos sekretorė Jūratė Juozaitienė. Komisijos pirmininko pavaduotojo pareigos teko Lietuvos sodininkų draugijos pirmininkui Vladislovui Butkevičiui, sekretorės – Vilniaus susivienijimo „Sodai“ kraštovaizdžio architektei Nijolei Saltonaitei. Tarp komisijos narių – Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijų specialistai, žurnalistai, verslo žmonės.

Ši komisija, apžiūrėjusi ir įvertinusi 84 sodininkų bendrijas bei 191 sodo sklypą, geriausiai tvarkančiomis sodo teritorijų kraštovaizdį pripažino 16 sodininkų bendrijų. Vilniaus rajone laimėjo „Dobilas“ (pirmininkas Ginutis Taurinskas), „Beržynas“ (pirmininkė Liuda Žekonienė) ir „Santaka“ (pirmininkas Henrikas Kartanas); Vilniaus mieste – „Rasa“ (pirmininkas Zigmas Urbonas); Trakų rajone – „Onkologas“ (pirmininkas Algis Samuolis); Alytaus rajone – „Dainava“ (pirmininkas Valdas Eitmanavičius) ir „Vyturėlis“ (pirmininkė Ona Kairiūkštienė); Marijampolės rajone – „Papartis“ (pirmininkė Stefanija Straleckienė); Ukmergės rajone – „Mūša“ (pirmininkas Alfonsas Bernotas) ir „Pušelė“ (pirmininkė Tivona Baranovienė); Kauno rajone – „Gervėna“ (pirmininkė Galina Adomavičienė); Raseinių rajone – „Dubysa“ (pirmininkė Vaida Mauragienė); Kretingos rajone – „Draugystė“ (pirmininkas Vaidotas Janulaitis); Plungės rajone – „Saulutė“ (pirmininkas Algis Lingys); Telšių rajone – „Putinas“ (pirmininkė Adelija Giniotienė); Utenos rajone – „Jovaras“ (pirmininkas Juozas Drobelis). Šiems laimėtojams bus įteikti aplinkos ministro padėkos raštai ir lentelės su užrašu „Pavyzdingai tvarkoma sodininkų bendrija 2007“.

Už geriausiai tvarkomą sodo sklypą bus apdovanoti 57 sklypų šeimininkai. Jiems bus įteiktos žemės ūkio ministrės padėkos ir lentelės su užrašu „Pavyzdingai tvarkomas sodo sklypas 2007“.

Už gerai tvarkomą sodo sklypą aplinkos ministro padėkos raštus pelnė 39 sodo sklypų šeimininkai. Vilniaus rajone – Eugenija bei Rimas Krugiškiai (sodininkų bendrija „Beržynas“) ir Antanas Levickas („Santaka“);Vilniaus mieste – Saulutė ir Arvydas Domanskiai, Žana ir Aleksandras Repovai („Dobilas“), Danutė Kalkienė ir Kęstutis Daškevičius („Rasa“);Alytaus rajone – Irena ir Stasys Laukaičiai, Aldona ir Alvydas Visockai („Vyturėlis“); Marijampolės rajone – Dalia ir Vidas Pilypaičiai („Orija“), Diana ir Audrius Lastauskai („Ramunė“), Aristida ir Arvydas Levickai, Kristina ir Donatas Sikorskai („Papartis“); Vilkaviškio rajone – Živilė ir Eimantas Botyriai („Pasaga“); Ukmergės rajone – Vida ir Vytautas Vildos („Statikai“),Elvyra ir Rimantas Drižiai („Technika“), taip pat Ukmergės gėlininkų draugijos nariai Dalia Lukoševičienė, Snieguolė ir Ramūnas Skapai, Jadvyga Gibavičienė, Stasė ir Vaclovas Kiaušai, Regina Šidlauskienė, Marytė ir Vytautas Viliūnai; Švenčionių rajone – Vanda ir Kęstutis Štuikiai („Pušynėlis“); Kauno rajone – Vida ir Bronius Bagdonai („Versmė“), Alma Žemaitienė („Vieversėlis“), Elena ir Algirdas Valiaugos („Gevėna“); Raseinių rajone – Viktorija ir Albertas Tiškai („Padubysis“);Kretingos rajone – Tatjana Červonaja („Draugystė“), Juzefa Karbauskaitė („Žemaitija“), Eugenija ir Eduardas Kubiliai („Paupys“); Plungės rajone – Zinaida Kovalionok ir Birutė Bitarienė („Vandenis“); Telšių rajone – Antanina ir Stanislovas Karečkos („Žilvinas“), Elytė ir Alfonsas Brasai („Lauko ramunė“); Anykščių rajone – Stanislava ir Vytautas Mikulėnai, Silvestra ir Virginijus Petroniai, Arnoldas Šukaitis („Šventoji“); Panevėžio rajone – Julijona Vilutė Kastanauskienė ir Antanas Kavaliauskas („Putinas“); Šiaulių rajone – Irena ir Vytautas Ivanauskai („Užuovėja“); Kėdainių rajone – Regina ir Stasys Padalevičiai („Šerkšnelė“).

Dar 36 sklypų šeimininkams už gerai tvarkomą sodo sklypą bus įteikti žemės ūkio ministrės padėkos raštais

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14850497sec.