Žinios apie 2009 m. kultūros sostinę Vilnių sklis per Lietuvos išeivijos žiniasklaidą

Užsienio lietuvių bendruomenių viešųjų ryšių atstovai tapo Vilniaus, "Europos kultūros sostinės 2009 m.", ambasadoriais

2007 m. lapkričio 13 d., Vilnius. Kultūros žinios apie Vilnių per išeivijos žurnalistus bus skleidžiamos 24 pasaulio šalyse. "Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009" (VEKS) ambasadoriais tapo Vilniuje viešėję užsienio lietuvių bendruomenių viešųjų ryšių atstovai ir žurnalistai iš Suomijos, Čekijos, Japonijos, Airijos, Austrijos, Kazachstano, Estijos, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, JAV, Naujosios Zelandijos, Lenkijos, Argentinos, Danijos, Brazilijos, Vokietijos, Urugvajaus, Norvegijos, Šveicarijos, Baltarusijos ir Latvijos.

"Vilnius yra tikrai kultūros sostinė, – tai judrus, dinamiškas miestas, tikimės, kad toks ir išliks", – sako Dublino lietuvių bendruomenės pirmininkė, oratorė Laura G Down. Jos teigimu, tai multikultūrinis miestas, kuriame kitų tautų atstovai puikiai įsilieja į gyvenimą ir jaučiasi komfortiškai. "Mes Airijoje labai sergame už Vilnių, 2009-ųjų kultūros sostinę, ir jos pristatymą. Dublinas, sostinė-sesuo, visad laukia bendradarbiavimo galimybių su Vilniumi", – sako L. G Down.

"Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009" ambasadorių tikslas – skleisti žinią užsienio šalių gyventojams apie Vilnių bei pakviesti juos į 2009 m. sostinėje vyksiančius renginius ir projektus. Žmonės skatinami savo asmeninėmis iniciatyvomis prisidėti prie Vilniaus žinomumo didinimo – jų rekomendacijos, pasidalinimas įspūdžiais dažnai tampa viena geriausių reklamos formų, skatinančių susidomėjimą mūsų šalimi.

Pasak VEKS vykdančiosios direktorės Dalios Bankauskaitės, susitikimas dar labiau praplėtė bendradarbiavimo ryšius, kurie padės stiprinti Lietuvos sostinės įvaizdį pasaulyje. "Lietuvos sostinės vardas iš lūpų į lūpas po pasaulį sklis kaip kultūros buveinės sinonimas. Mūsų išeivijos žiniasklaida platins informaciją apie Vilnių kaip Europos kultūros sostinę užsienyje gyvenantiems lietuviams, kurie apie tai skelbs toliau – pažįstamiems, draugams ir kolegoms", – sako D. Bankauskaitė.

Lietuvių bendruomenės Urugvajuje (Pietų Amerikoje) iniciatyva jau surinkta 60-ies bičiulių grupė, kuri pirmą kartą aplankyti Lietuvą atvyks būtent 2009-aisiais metais. "Nuo 1990 m. dvejus metus gyvenau Vilniuje ir ištekėjau šiame gražiame mieste. Savo draugams pristačiau 2009 metų kultūrinius renginius ir projektus, o dabar renkame pinigus ir ruošiamės atvykti į Vilnių. Čia man ypač patinka Gedimino prospektas ir, kad greitai jį atnaujinote", – sako lituanistinės mokyklos "Gabija" Urugvajuje direktorė, Urugvajaus lietuvių tautinės bendruomenės atstovė spaudai Marisa Blayeska-Leonavičienė.

Anykštėnas, rašytojas, Lietuvos radijo korespondentas ir vertėjas Valdas Papievis, dešimtmetį gyvenantis ir dirbantis Prancūzijoje apie Vilnių kalba nostalgiškai. "Vilnius labai gražus miestas, bet mes patys nesuvokiame jo unikalumo. Niekam neįdomūs dangoraižiai, neonai, išblizgintos kavinės – jų yra visur. Žmonės ieško, kuo Vilnius kitoks. Norėčiau perfrazuoti dailininko Prano Gailiaus, gyvenančio Paryžiuje, citatą: "Argi mes nematome, kad dangoraižiai baigia užgožti visus senovinių bažnytėlių kryželius?". Bažnyčios yra Vilniaus unikalumas", – sako V. Papievis.

Pasak naujųjų 2009 m. kultūros sostinės ambasadorių, "Žinių radijo" korespondentės Briuselyje (Belgijoje) Jurgitos Žemaitytės ir Austrijos lietuvių bendrijos medijos atstovės "Lietuvos radijo" korespondentė Daivos Srėbaliūtės, Vilnius užsienio šalių gyventojams bus pristatomas ne tik per asmeninius ryšius – draugų ir JTO moterų gildijos susitikimuose, bet ir pasitelkiant įvairias tarptautinės komunikacijos bei reklamos priemones užsienio šalių TV kanaluose, spaudoje, tarptautinėse turizmo mugėse ir kituose renginiuose.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51477003sec.