Vilniuje vyks spektaklis „Langas į šviesą“

Lapkričio 9 d. – gruodžio 1 d. Vilniuje, geležinkelio stoties antrame aukšte esančioje erdvėje, vyksta mokslo, meno ir šviesos reginių spektaklis „Langas į šviesą“. Jo metu uždaroje erdvėje atkuriami natūralūs atmosferos reiškiniai.

Spektaklis, leidžiantis naujai pažvelgti į mokslą ir mokslinius tyrinėjimus, yra vienas iš pagrindinių VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ organizuojamo festivalio LUX akcentų. Jo metu imituojami įspūdingi, nekasdieniai optiniai gamtos reiškiniai. Jų paslaptis lankytojams atskleidžia ir po ekspozicijos sales lydi specialiai parengti gidai. Renginys skirtas tiek moksleivių grupėms, tiek šeimoms, tiek pavieniams lankytojams.
Parodos-spektaklio autorius ir režisierius – Italijos Insubrijos universiteto profesorius Paolo Di Trapani. Kūrėjas siekia parodyti unikalią ir netikėtą įtaką, kurią mokslo žinios daro mūsų kasdieniam „meniniam“ gamtos suvokimui, stebint išorinius šviesos ir spalvų kaitos reiškinius.
Seansai vyksta kas pusvalandį, seanso trukmė – 1 val. 45 min. Spektakliai plačiajai visuomenei rengiami darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais – 12.30-20 val., sekmadieniais – 10-20 val. Kasdien 15.45 val. rengiami seansai anglų kalba. Bilieto kaina: suaugusiems – 7 Lt, mokiniams ir visiems vaikams iki 12 metų – 3 Lt. Lapkričio 9-11 d. festivalio LUX proga – įėjimas nemokamas.
Grupės registruojamos ir bilietai į renginį parduodami Vilniaus turizmo informacijos centruose, esančiuose Vilniaus g. 22, Rotušėje (Didžioji g. 31) ir geležinkelio stotyje (Geležinkelio g. 16).
Spektaklį „Langas į šviesą“ pristato Europos Sąjunga, ES Marie Curie programa, Vilniaus ir Insubrijos universitetai bei viešosios įstaigos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ ir „Vilniaus festivaliai“. VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centras – šio renginio informacinis rėmėjas ir bilietų platintojas.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03007007sec.