Ateities transporto politika Baltijos jūros regione

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas (KMTP) kviečia į tarptautinio projekto "InterBaltic" baigiamąją konferenciją. Joje Lietuvos ir užsienio specialistai aptars transporto perspektyvas Baltijos regione, analizuos didėjančio Baltijos regiono konkurencingumo poreikius bei trans-porto ir tarpregioninės logistikos sistemos vystimosi galimybes. Bus apibendrinti "InterBaltic" rezultatai ir sunkumai įgyvendinant šį ambicingą projektą.

"Lietuva yra šio projekto šalis lyderė, o "InterBaltic" vykdymui vadovauja Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas. Klaipėda – vienas svarbiausių Baltijos jūros pietrytinės dalies uostų, per kurį juda Vokietijos, Danijos, Švedijos, Rusijos ir Baltarusijos krovinių srautai, yra puiki vieta šiam projektui vystyti" , - sakė KMTP direktorė Roma Stubrienė

Pagrindinis "InterBaltic" tikslas – paruošti bendrą Baltijos jūros regiono transporto strategiją Rytų-Vakarų, Šiaurės-Pietų kryptimis, kviečiant viešąjį ir privatų sektorių dalyvauti nacionali-nių transporto strategijų kūrime. Šiuo projektu siekiama išnagrinėti efektyvios intermodalinės transporto sistemos kūrimo metodiką, kuri leistų išspręsti ateityje numatomo krovinių srautų augimo problemas. Taip pat ieškoma būdų sukurti vietinės, regioninės bei valstybinės reikšmės politinių veiksmų platformą, kuri galėtų įtakoti ES transporto politiką ir teigiamai veiktu Balti-jos regiono plėtrą.

Baigiamojoje konferencijoje patirtimi dalinsis projekte dalyvaujančių šalių infrastruktūros val-dytojai, tyrimus atliekančių bendrovių, įvairių šalių transporto ministerijų atstovai, specialistai iš Europos jūrinių regionų organizacijos, laivybos administracijų. Pranešimus skaitys atstovai iš CPMR Baltijos jūros komisijos ir Pasaulio banko.

"Tai iš tiesų labai ambicingas projektas. Juo norėta išanalizuoti pagrindinius transporto paslau-gų plėtros sunkumus Baltijos jūros regione ir sužinoti krovininių, laivų savininkų ir privataus sektoriaus atstovų lūkesčius dėl ateities transporto sistemos ir transporto politikos. Tik dirbda-mi kartu tarptautinio bendradarbiavimo dėka galime stiprinti Baltijos jūros regioną ir paversti jį stipriu konkurentu ne tik Europos bet ir pasaulinėje transporto paslaugų rinkoje", - apie projek-to InterBaltic" svarbą kalbėjo KMTP direktorė R. Stubrienė.

Projektas "InterBaltic" prasidėjo 2005 metais. Jo vykdymas iš dalies finansuojamas iš Baltijos jūros programos "Interreg III B" lėšų. Partneriai – vietos bei regioninė valdžia, infrastruktūros valdytojai, universitetai ir tyrimus atliekančios organizacijos Vokietijoje, Norvegijoje, Švedijo-je, Suomijoje, Danijoje, Lenkijoje, Rusijos Federacijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65764308sec.