Baigėsi Baltijos kelionių maratonas

Susumuoti šiemet pirmą kartą organizuoto ir didžiulio pasisekimo sulaukusio Baltijos kelionių maratono (BKM) rezultatai. Burtų traukimo būdu išrinkti pagrindinių maratono prizų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos laimėtojai. Nugalėtojai iš Lietuvos bus apdovanoti gruodžio 18 d.

Pagrindinis prizas – savaitgalis Europos valstybėje (išskyrus Latviją ir Estiją) atiteko latviui Artisui Milicinui (Artis Milicins). Jis aplankė visus 36 BKM objektus.

Kitus didžiuosius prizus pasidalins: kelionę į Estiją laimėjo lietuvis bankininkas Vytis Panavas, kelionę į Latviją – estas Anelis Jogioja (Anneli Jõgioja), kelionę į Lietuvą – latvis Raimondas Mileris (Raimonds Millers). Visi jie aplankė daugiau nei po 6 objektus kiekvienoje iš Baltijos valstybių.

Iš viso organizatoriams įteikta daugiau nei 100 BKM pasų, iš jų 10 pretendavo laimėti pagrindinį prizą.

Lietuvis Leonardas Šablinkas iš Rokiškio, paskutinįjį spaudą pasiėmė savo gimtajame mieste Rokiškio dvaro muziejuje per Pasaulinę turizmo dieną – rugsėjo 27 d.

„Kadangi esu susijęs su turizmu, dalyvaudamas maratone, norėjau pats viską išbandyti, papasakoti žmonėms ir paskatinti juos keliauti po Baltijos valstybes. Todėl paskutiniam spaudui ir simbolinę datą pasirinkau. BKM buvo verta ir įdomu dalyvauti. Be abejo, vėliau ir sportinis azartas aplankyti visus objektus atsirado“, - sako Leonardas Šablinskas, Rokiškio krašto turizmo draugijos prezidentas.

Labai daug informacijos apie BKM pasirodė visų trijų Baltijos valstybių žiniasklaidoje, žurnalistams maratono metu suorganizuoti 4 pažintiniai turai.

Maratoną organizavo Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, VšĮ “Lietuvos turizmo plėtros agentūra”, kartu su kolegomis iš Latvijos ir Estijos.

Kiekvienas maratonininkas gavo pasą, kuriame buvo dedami į BKM įtrauktų, iš viso 36 objektų spaudai.

BKM dalyviams buvo parengtas 36 naujų ir jau pažįstamų turizmo objektų maršrutas – po 12 kiekvienoje iš Baltijos šalių, išspaudintas maratono žemėlapis, kuriame pažymėtos lankytinos vietos, nurodytos jų darbo valandos, kita naudinga informacija. Be to, maratono dalyviai bilietus į lankomus objektus galėjo įsigyti su 50 proc. nuolaida. BKM parinkti skirtingi objektai – nuo bažnyčių ir pilių iki aktyvaus turizmo trasų bei renginių.

Birželio 19 d. pradėtas BKM sulaukė didelio populiarumo ir jau dabar pritariama idėjai organizuoti jį antrąkart bei svarstoma galimybė išplėsti, įtraukiant Švedijos, Suomijos ir Lenkijos turizmo objektus. Šis klausimas bus sprendžiamas gruodžio mėnesį Rygoje Jungtinio turizmo komiteto posėdyje.

Maratono rėmėjai: aviakompanija „airBaltic“, automobilių nuomos kompanija „Avis“, viešbučių grandinė „Reval Hotels“.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21975899sec.