UAB "Novaturas" pritraukia vieną iš stambiausių privataus kapitalo fondų

Didžiausias Baltijos šalių kelionių organizatorius UAB "Novaturas" sėkmingai užbaigė daugiau kaip 138.000.000 litų vertės sandorį, kurio metu kontrolinį "Novaturo" akcijų paketą įsigijo vienas iš didžiausių ir ilgiausią veiklos patirtį Centrinėje ir Rytų Europoje turinčių privataus kapitalo fondų "Enterprise Investors". Tai didžiausias pastarųjų 7 metų įmonių įsigijimų ir susiliejimų (M&A) sandoris Lietuvos paslaugų sektoriuje, neskaitant mažmeninės prekybos, bankų ir telekomunikacijų sektoriaus. Sandorį pirkėjas finansuos nuosavomis lėšomis ir banko paskola.

Šiame sandoryje investicinės bankininkystės bendrovė "Prime Investment" veikė kaip išskirtinis strateginis ir finansinis UAB "Novaturas" akcininkų patarėjas. "Prime Investment" paruošė ir įgyvendino investuotojo pritraukimo strategiją, išsamų ir patrauklų įmonės pristatymą potencialiems investuotojams, duomenų kambarį, sukūrė sandorio struktūrą bei koordinavo derybų procesą ir atstovavo akcininkų interesus.

UAB "Novaturas" yra profesionaliausias ir didžiausias Baltijos šalių kelionių organizatorius, išsiskiriantis puikia patyrusių vadovų komanda, paslaugų kokybe bei stipriu prekiniu ženklu. Sėkminga bendrovės augimo istorija, patrauklios plėtros į naujas rinkas perspektyvos ir profesionaliai organizuotas tarptautinis konkursas sukėlė didelį finansinių ir strateginių investuotojų susidomėjimą, išlikusį iki pat paskutinės sandorio minutės.

UAB "Novaturas" tiesiogiai valdo 4 kelionių organizatorius: SIA "Novatours" (Latvija), OU "Novatours" (Estija), UAB "Aviaturas ir partneriai" bei UAB "Excursus" (Lietuva). Planuojama, kad Novaturo grupės palaugomis 2007 m. pasinaudos 150 tūkst. klientų, o konsoliduoti pardavimai viršys 320 milijonų litų.

"Enterprise Investors" yra seniausia ir didžiausia privataus kapitalo grupė Centrinėje ir Rytų Europoje, valdanti šešis fondus, kurių bendra suma viršija 1,6 mlrd. eurų. Nuo jos įkūrimo 1990 metais jau yra investuota daugiau nei 1 mlrd. eurų į 106 įmones, o UAB "Novaturas" įsigijimas yra pirmoji "Enterprise Investors" investicija Baltijos šalyse.

UAB "Prime Investment", įkurta 1997 metais, yra viena labiausiai patyrusių investicinės bankininkystės bendrovių Baltijos šalyse ir Baltarusijoje. Kompanija, veikdama kaip strateginė patarėja susijungimų ir įsigijimų, bei finansavimo pritraukimo sandoriuose, konsultuoja kompanijų savininkus, aukščiausio lygio vadovus ir investuotojus bei padeda jiems kurti ir realizuoti verslo ir investicijų vertę.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93957496sec.