"Novaturas" sieks tapti lyderiu Centrinėje ir Rytų Europoje

Siekdamas tapti Centrinės ir Rytų Europos (CRE) turizmo rinkos lyderiu, didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse UAB "Novaturas" pritraukė milijonines investicijas iš vienos didžiausių privataus kapitalo investicinių grupių šiame regione "Enterprise Investors". Su šia finansine institucija "Novaturas" sudarė sandorį dėl kontrolinio bendrovės akcijų paketo pardavimo. Sandorio vertė viršija 138 mln. litų ir tai yra didžiausias per pastaruosius septynerius metus sandoris Lietuvos paslaugų sektoriuje, neskaitant mažmeninės prekybos, bankų ir telekomunikacijų.

"Enterprise Investors" (EI) – yra viena didžiausių ir sėkmingiausių finansinių institucijų, kuri valdo privataus kapitalo fondus, investuojančius į CRE šalių bendroves. EI yra privataus kapitalo įmonių pradininkai CRE, padėję išplėtoti bei nubrėžti ryškias šio regiono investavimo gaires.

Nuo 1990 metų "Enterprise Investors" įsteigė šešis fondus, kurių bendras turtas šiuo metu siekia 5,5 mlrd. litų (1,6 mlrd. eurų). Iki šios dienos EI fondai jau yra investavę apie 3,45 mlrd. litų (1 mlrd. eurų) į 106 kompanijas daugelyje verslo sektorių. Iš jų 90 projektų jau yra sėkmingai užbaigti, jie kompanijai atnešė 1,3 mlrd. eurų pajamų.

Naujausio "Enterprise Investors" valdomo investavimo fondo, skirto investicijoms Centrinėje ir Rytų Europoje, kapitalas yra 658 mln. eurų. Tarp šio fondo dalyvių yra tokios pirmaujančios Europos ir Jungtinių Amerikos valstijų kompanijos, kaip "Allianz Private Equity Partners", "California Public Employees‘ Retirement System", "MetLife", "Morgan Stanley Alternative Investment Partners" ir kiti pripažinti tarptautiniai investuotojai.

"Mūsų nuomone, "Novaturas" yra profesionaliausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse, savo klientams siūlantis geriausią paslaugų kokybę bei turintis didžiausią perspektyvą augti. Tikimės, jog "Novaturas" taps puikiu pagrindu formuojant turizmo verslo rinką CRE šalyse. Esame pasirengę kartu su bendrovės vadovybe įgyvendinti šį tikslą", - sakė "Enterprise Investors" partneris Sebastian Król.

"Investuotojo pasirinkimą lėmė daugybė kriterijų, iš kurių svarbiausias – plėtros galimybės CRE šalių rinkose. "Enterprise Investors" pasiūlymas pasirodė pats tinkamiausias, nes ši finansinė institucija turi didžiulę patirtį vystant bendroves šiame regione. Tikime, kad šios investicijos ne tik leis mums priimti dar didesnius iššūkius, bet ir padės peržengti Baltijos šalių rinką ir užaugti iki Rytų ir Centrinės Europos kelionių organizavimo lyderio", - teigė UAB "Novaturas" generalinis direktorius Vidas Paliūnas.

"Esu įsitikinęs, kad "Novaturo" vadovybės profesionalumas ir "Enterprise Investors" galimybės užtikrins tolimesnę sėkmingą įmonės plėtrą", - sakė buvęs UAB "Novaturas" valdybos pirmininkas Romas Vitkauskas. "Novaturo steigėjai - didžiosios Lietuvos kelionių agentūros "West Express", "Delta-Interservis", "Baltic Clipper","Baltic Travel Service" ir "Saitas" palaiko "Novaturo" sprendimą pritraukti investuotoją, kuris padės sustiprinti lyderio poziciją bei aktyviai plėstis kitų šalių rinkose. Agentūros ir toliau sėkmingai bendradarbiaus su "Novaturu" bei investuos į turizmo projektus ir vystys savo mažmeninės prekybos tinklus Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje".

Didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse UAB "Novaturas" rinkoje veikia nuo 1999 metų. Kelionių organizatoriaus "Novaturas" dukterinės įmonės "Novatours" veikia Latvijoje ir Estijoje. Bendrovė užima tvirtas kelionių organizavimo lyderio pozicijas visose Baltijos šalyse. 2006 m. "Novaturo" grupės apyvarta siekė 220 mln. litų. Šiemet bendrovė planuoja, kad Baltijos šalyse "Novaturo" grupės apyvarta viršys 340 mln. litų ir pritrauks daugiau kaip 150 tūkst. keleivių.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57644796sec.