Klaipėdos Pilies jachtų uostą atranda užsienio šalių buriuotojai

AB "Klaipėdos laivų remontas" operuojamame Pilies jachtų uoste šiemet apsilankė daugiau nei 410 iš užsienio valstybių atplaukusių jachtų. Tai 10 proc. daugiau nei per turistinį sezoną pernai, kai uoste priimta beveik 380 svečių jachtų.

"Dažniausiai tai iš Vokietijos, Lenkijos ir kitų Baltijos jūros regiono šalių atplaukę buriuotojai, - teigia AB "Klaipėdos laivų remontas" generalinis direktorius Alvydas Butkus. - Tiesa, tenka apgailestauti, kad Klaipėda kol kas yra tik tarpinė stotelė tarp Lenkijos ir Latvijos uostų, pelniusių didesnį užsieniečių susidomėjimą".

Pilies jachtų uoste daugėja ir nuolatinių vietos klientų, čią laikančių nuo 5 iki 15 m ilgio laivus. Pernai jų būta 150, šiemet – jau 200. Jachtos sudaro beveik 40 proc. visų vietos klientų laivų.

"Klaipėdos laivų remonto" Pilies jachtų uostas yra įsikūręs pačiame uostamiesčio centre, greta piliavietės ir senamiesčio. Vasaros pabaigoje Klaipėdos miesto savivaldybės užsakymu pradėta uosto rekonstrukcija, kurios metu bus pastatytos naujos krantinės, įrengti mediniai švartavimosi tilteliai, sudarytos geresnės sąlygos atplaukusiems laivams ir jachtoms prisijungti prie vandentiekio, elektros tinklų, interneto.

Beje, šiemet "Klaipėdos laivų remontas" rekonstruotame XVIII a. pastate atidarė pirmąjį Lietuvoje europos standartus atitinkantį jachtų aptarnavimo centrą, kuriame veikia jūrininkų poreikiams pritaikyti dušai, savitarnos skalbykla, nemokamas interneto ryšys. Čia taip pat įsikūrė laivybos reikmenų parduotuvė, kreiserinio buriavimo mokykla ir picerija.

"Siekiame, kad vietos ir svečių šalių jachtų savininkai vienoje vietoje gautų visas jiems reikalingas ir kokybiškas paslaugas", - pažymėjo A. Butkus.

"Klaipėdos laivų remontą" valdo bendrovių "Achema" ir "Eika" sudarytas konsorciumas "Jūros vartai". Be Pilies jachtų uosto įmonė operuoja Kruizinių laivų terminalą, vykdo mažų, vidutinių laivų remontą, teikia Kruizinių laivų agentavimo, nekilnojamojo turto ir pramoginių laivų nuomos paslaugas.

"Klaipėdos laivų remontas" taip pat įgyvendina "Jūros vartų" projektą, kuriuo siekiama buvusią uždarą, gamybinę įmonės teritoriją paversti nauja ir išskirtine uostamiesčio laisvalaikio ir pramogų zona.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20742702sec.