Kitąmet "flyLAL Group" vėl planuoja milijonines investicijas

Lietuvos kapitalo įmonių grupė "flyLAL Group", įsteigusi ir valdanti 7 aviacijos verslo bendroves, šiemet investicijoms iš viso skyrė 264 mln. litų, o kitąmet į savo veiklą planuoja investuoti dar 122 mln. litų. Didžiausia investicijų dalis 2008 m., kaip ir šiemet, numatyta lėktuvams įsigyti.

"Kaip ir buvo planuota, šiemet savo lėktuvų parką papildėme keturiais Boeing orlaiviais, užbaigėme vieno moderniausių Rytų Europoje lėktuvų angaro statybą, investavome į įmonių pertvarką ir darbuotojų mokymą. Kitąmet daugiausia investicijų – apie 95 mln. litų – vėl skirsime lėktuvams įsigyti", – sako "flyLAL Group" generalinis direktorius Linas Dovydėnas.

AB "flyLAL Group" valdoma įmonė "Aviation assets management" 2008-aisiais ruošiasi įsigyti dar 5 Boeing tipo lėktuvus. Tarp planuojamų įsigyti – ir Boeing 757-200, galintis skraidinti nuo 210 iki 235 keleivių, be tūpimo įveikiantis per 6000 kilometrų atstumą. Orlaivių įsigijimu ir ilgalaike jų nuoma užsiimanti bendrovė "Aviation assets management" 2009 m. viduryje planuoja turėti net 26 lėktuvus.

2008 m. numatyta ir kitos "flyLAL Group" bendrovės – UAB "flyLAL Training" veiklos aktyvi plėtra. Apie 7 mln. litų bus skirta moderniam pilotų ir orlaivių palydovų mokymo centrui įsteigti. "Kai įsigysime ugnies gesinimo ir avarinių veiksmų dūmuose treniruoklį bei realaus skrydžio treniruoklį, atsivers naujos aviacijos specialistų mokymo Lietuvoje galimybes", – planais dalinasi Linas Dovydėnas.

Tai pačiai įmonių grupei priklausančios aviakompanijos "flyLAL – Lithuanian Airlines" pertvarkai 2008 m. bus išleista apie 10 mln. litų. Pastaroji bendrovė, šiemet atnaujinusi savo lėktuvų parką ir ketinanti jį kitąmet dar labiau išplėsti, 2008 m. reguliariaisiais reisais tikisi skraidinti maždaug 780 tūkst. keleivių – apie 30 proc. daugiau negu šiemet.

Dar tiek pat – 10 mln. litų – 2008 m. numatyta investuoti steigiant įvairias įmones, įsigyjant akcijų.

Apie "flyLAL Group"

"flyLAL Group" priklauso bendrovės "flyLAL – Lithuanian Airlines", "BPC Travel", "flyLAL Technics", "flyLAL Training", "Passenger Terminal", "Aviation assets management", "flyLAL Charters".

Patikslinus "flyLAL Group" akcininkų struktūrą, tiesiogiai, netiesiogiai ir per dukterines įmones elektronikos sprendimų įmonė "Fima" kontroliuoja 30 proc., investicijų "ŽIA valda" – 45 proc., o įmonė "Sanitex" – 25 proc. "flyLAL Group" akcijų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83983588sec.