"flyLAL Group" pertvarkoma į dvi įmones

Viešam akcijų platinimui (IPO) besiruošianti aviacijos verslo įmonių grupė "flyLAL Group", įsteigusi ir valdanti 7 bendroves, pertvarko įmonių grupę į dvi atskiras bendroves – AB "flyLAL Group" ir AB "AVIA Investment", kuri netrukus turėtų pakeisti pavadinimą į AB "flyLAL Group Services". Pastaroji kompanija valdys įmones, teikiančias oro transporto bendrovėms lėktuvų nuomos, lėktuvų techninio aptarnavimo, aviacijos specialistų mokymo ir nuomos, kelionių pardavimo ir kitas paslaugas, o "flyLAL Group" valdys aviakompanijas.

"Visos "flyLAL Group" ir kai kurių atskirų įmonių dydis leidžia galvoti apie kapitalo pritraukimą plėtrai viešai platinant įmonės akcijas. Stebėdami situaciją aviacijos rinkoje, matome didelį kai kurių mūsų grupės įmonių augimo potencialą. Kalbame apie augimą ne procentais, o kartais. Šiuo metu būtu sunku viešai listinguoti visos "flyLAL Group" akcijas, todėl nusprendėme viešai kapitalo rinkai pasiūlyti dalį lėktuvų lizingo bendrovės AB "Aviation Assets Management" ir lėktuvų remonto centro UAB "flyLAL Technics" naujai išleidžiamų akcijų emisijas. Būtent tuo tikslu vykdome pertvarkymus įmonės viduje - tam, kad investuotojams būtų aiški akcininkų struktūra, kad įmonių finansų konsolidacija būtų mažiau komplikuota dėl panašių apskaitos metodų ir kad įmonės būtų sugrupuotos pagal vykdomą veiklą. Lėktuvų lizingo ir avialinijų akcijų pirkėjai yra skirtingi investuotojai", – sako "flyLAL Group" generalinis direktorius Linas Dovydėnas.

Anot jo, pertvarkius "flyLAL Group" į dvi įmones, pagrindiniu akcininku išliks "ŽIA valda". Bendrovės "AVIA Investment", netrukus savo pavadinimą pakeisiančios į AB "flyLAL Group Services", akcininkai UAB "ŽIA valda" (45 proc.), UAB "Indeco" (30 proc.) ir UAB "Sanitex" (25 proc.) valdys paslaugas aviakompanijoms teikiančias įmones: UAB "BPC Travel", UAB "flyLAL Technics", UAB "flyLAL Training", UAB "Passenger Terminal", AB "Aviation Assets Management". AB "flyLAL Group", kurios akcininkų struktūra išlieka identiška "AVIA Investments", valdys aviakompaniją "flyLAL – Lithuanian Airlines", UAB "flyLAL Charters" bei kitas planuojamas įsigyti oro bendroves.

"Pirminiam viešam dviejų įmonių akcijų pardavimo pasiūlymui tikimės pasiruošti iki šių metų rugpjūčio mėnesio. Šiuo metu tariamės su keliais Lenkijos investiciniais bankais, iš kurių vieną pasirinksime konsultantu, ruošiant dviejų įmonių akcijas pirminiam viešam siūlymui (IPO) Varšuvos biržoje. Likusių grupės įmonių akcijų arba grupių "flyLAL Group" ir "flyLAL Group Services" akcijų viešai kapitalo rinkai pasiūlysime per artimiausius 2-3 metus. Tačiau kol kas būsimiems investuotojams bus kur kas lengviau įvertinti kiekvieną įmonę atskirai ir palyginti ją su kita panašia kompanija. Taip pat tai leis "paauginti" pačias grupes, nes pritraukus papildomo kapitalo į lėktuvų lizingo ir lėktuvų techninio aptarnavimo įmones, jų bendra vertė ir dydis gerokai padidės", – teigia L.Dovydėnas.

"flyLAL Group" jau investavo apie 264 mln. Lt į aviacinių paslaugų plėtrą, esami akcininkai tikisi nemažinti investavimo ir plėtros apimčių, ir 2008–2009 bendros investicijos turėtų siekti 470 mln. Lt. Dalis iš IPO gautų lėšų bus naudojamos tolesnei įmonių veiklos plėtrai. Orlaivių įsigijimu ir ilgalaike jų nuoma užsiimanti bendrovė "Aviation Assets Management" jau šiandien turi klientų, kurie norėtų išsinuomoti per 50 lėktuvų kartu užsakydami ir jų techninę priežiūrą bei aptarnavimą. Savo ruožtu "flyLAL Technics" ateityje ketina žengti į didesnių orlaivių, tokių kaip Boeing 767 ir Boeing 757, aptarnavimo rinką.

Apie "flyLAL Group"

"flyLAL Group" priklauso bendrovės "flyLAL – Lithuanian Airlines", "BPC Travel", "flyLAL Technics", "flyLAL Training", "Passenger Terminal", "Aviation Asets Management", "flyLAL Charters". Patikslinus "flyLAL Group" akcininkų struktūrą, tiesiogiai, netiesiogiai ir per dukterines įmones elektronikos sprendimų įmonė "Fima" kontroliuoja 30 proc., investicijų "ŽIA valda" – 45 proc., o įmonė "Sanitex" – 25 proc. "flyLAL Group" akcijų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 24.05.2024 - 30.05.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 20 605 553 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.40087414sec.