Dėl šiltų orų „Lukoil Winter Rally“ nukeliamas į vasario 23 dieną

Dėl nežiemiškai šiltų orų pirmą kartą šalies ralio istorijoje organizatoriams tenka nukelti vienintelį Lietuvoje žiemos ralį. Po ilgų svarstymų bei diskusijų ralio organizatoriai - komanda „VANAGAS Racing“ - nusprendė šį šeštadienį, sausio 26 d. turėjusį įvykti pirmąjį Lietuvos automobilių ralio atvirojo čempionato etapą „Lukoil Winter Rally" nukelti į vasario 23 dieną.

„Mums svarbu, kad ralis ne tik įvyktų, bet kad jis įvyktų maksimaliai gerai, tačiau pliusinė oro temperatūrabei žemės įšalo nebuvimas to neleidžia. Sinoptikų prognozės šiam savaitgaliui ypač nepalankios – prognozuojama pliusinė temperatūra, lietus ir vėjas. Mes nenorime, kad po ralio liktų nepataisomai sugadinti keliai, o žiūrovai būtų priversti klampoti po purvą“, - sako „VANAGAS Racing“ vadovas Benediktas Vanagas.

Be to, pasak B. Vanago, žiemos raliui būtini atributai sniegas ir ledas, nes tik esant ledo ar sniego dangai sportininkai pasiekia didžiausius vidutinius greičius. Dėl žiemos ralio specifikos ledo ar sniego danga besidriekiantys greičio ruožai įveikiami siauromis, specialiai dygliuotomis padangomis (dyglio ilgis siekia beveik 1 cm), kurios ir padeda sportininkams išvystyti įspūdingą greitį.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 24.05.2024 - 30.05.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 20 605 553 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16053605sec.