Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami švęsti Užgavėnes

Vilniaus mokytojų namai kviečia vilniečius ir miesto svečius vasario 5-ąją švęsti Užgavėnes. Jau šį vakarą, pirmadienį, 16 val. Užgavėnių kviesliai kartu su kaimo kapela nuo Vilniaus Geležinkelio stoties sės į 2 maršruto troleibusą ir važiuos iki Saulėtekio ir atgal. Troleibuse kartu su keleiviais bus dainuojamos smagios Užgavėnių dainos, čigonelės su raganaitėmis keleiviams burs ateitį.

Vasario 5-ąją, antradienį, per pačias Užgavėnes Vilniaus mokytojų namai rengia linksmą Užgavėnių šventę, skirtą visiems Vilniaus miesto gyventojams ir svečiams.

12 val. persirengėliai kartu su šventės kaltininke More patrauks į senamiesčio gatves. Linksmai riedantis ir gerą nuotaiką dalinantis "muzikinis sunkvežimis" sveikins visus miestiečius ir ragins vakare susirinkti Vilniaus mokytojų namų kiemelyje – čia bus galima linksmai, sočiai ir triukšmingai pasilinksminti, išvaryti šaltą, bjaurią žiemą.

12.45 val. persirengėliai su muzikantais sugužės į Vilniaus miesto savivaldybę. Čia su šventėmis pasveikins sostinės merą, pavaduotojus, kitus pareigūnus – vaišindami šeimininkus blynais primins, kad netrukus prasidės gavėnia, o su ja atkeliaus ir pavasaris.

Nuo 12 val. iki vakaro prie Vilniaus mokytojų namų, Vilniaus gatvėje, veiks riebių dešrų, pačių skaniausių blynų, kitų riebių maisto gaminių mugė.

Vakarinė programa prasidės 18 val. dviejų Morių dialogu. Ant laužo bus kepama riebi kiaulė. Muzikinėje programoje – dzūkų, žemaičių, sūduvių, aukštaičių folkloro ansamblių atliekami kūriniai.

Programos pabaigoje – Kanapinio ir Lašininio kova, kurios nugalėtojas duos nuosprendį sudeginti Morę. Vakaro metu skambės smagi muzika, bus degustuojami įvairūs skanėstai, valgomas riebusis paršelis.

Daugiau informacijos: Vilniaus mokytojų namų projektų vadovas Juozas Žitkauskas, tel. (85)2122725 , 8 670 12473.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51473689sec.