Patvirtinta programa "Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009"

Vyriausybė patvirtino Nacionalinę programą "Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" ir šios programos bei Lietuvos tūkstantmečio programos stebėsenos komisiją.

2005 m. lapkričio 14 d. Europos Tarybos sprendimu Vilniui oficialiai buvo suteiktas 2009 metų Europos kultūros sostinės statusas.

Programos "Vilnius – Europos kultūros sostinė" tikslas – įgyvendinant 2005 m. lapkričio 14 d. Europos Tarybos sprendimą, tinkamai pasirengti ir įgyvendinti kultūros renginių programą, skatinančią Europos ir kitų pasaulio dalių kultūrų dialogą ir toleranciją, iškeliančią kultūrą kaip šiuolaikinės visuomenės vertybę ir miesto plėtros varomąją jėgą, pristatančią Vilnių kaip vieną moderniausių, dinamiškiausių miestų Vidurio ir Rytų Europoje, pasaulyje žinomą šiuolaikinės kultūros traukos centrą, turintį unikalų ir atpažįstamą identitetą, atvirą naujoms idėjoms ir investicijoms.

Įgyvendinus visus programoje numatytus uždavinius, tikimasi, kad jos renginiuose apsilankys ne mažiau kaip 3 mln. žmonių, bus įvykdyta ne mažiau kaip 300 programos kultūros, meno ir visuomeninių bei rinkodaros ir komunikacijos projektų, susiformuos ne mažiau kaip 3-4 naujos kultūrinių renginių tradicijos Vilniaus mieste, ne mažiau kaip 15% išaugs turizmas ir paslaugų sektoriaus apyvarta Lietuvoje ir Vilniaus mieste, Lietuvos gyventojai palankiai įvertins programą, atsiras naujų, renovuotų kultūros bei viešosios infrastruktūros objektų.

Šios programos įgyvendinimą stebės Vyriausybės sudaryta Nacionalinės programos "Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" ir Lietuvos tūkstantmečio programos stebėsenos komisija.

Komisiją sudaro 34 asmenys. Tai – Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas, kultūros ministras Jonas Jučas, Vilniaus miesto savivaldybės meras Juozas Imbrasas, viešosios įstaigos "Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" direktorė Elona Bajorinienė, finansų ministras Rimantas Šadžius, pagrindinių Lietuvos kultūros bei žiniasklaidos įstaigų vadovai, viceministrai, kiti valstybės tarnautojai.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20573497sec.