Lietuvos vietiniams keliams – papildomi 80 milijonų litų

Lietuvos vietiniams keliams gerinti ir saugaus eismo priemonėms įrengti šiemet papildomai skiriama beveik 80 mln. litų. Tai rezervinės Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšos, kurias Vyriausybė paskirstė atsižvelgdama į Susisiekimo ministerijos ir šalies savivaldybių siūlymus.

Papildomų investicijų sulauks visos šalies apskritys. Iš viso papildomai finansuojami 74 projektai, kurie pagerins visos Lietuvos susisiekimo infrastruktūrą.

Didžiausias dėmesys skiriamas vietinės reikšmės kelių ir gatvių jungtims su magistraliniais, krašto ir rajoniniais keliais sutvarkyti. Papildomų lėšų suteikiama 34-iems vietinių kelių ir gatvių rekonstrukcijos projektams įgyvendinti. Jiems skirtos lėšos svyruoja nuo 150 tūkst. iki 1,6 mln. litų.

Siekiant pagerinti eismo saugą, papildomai finansuojama apie 10 skirtingų projektų. Jonavoje bus įrengta žiedinė Žeimių ir Lietavos gatvių sankryža, Kauno rajono Garliavos mieste – reguliuojamo eismo sankryža, po vieną sankryžą bus rekonstruota Šiaulių mieste ir Zarasų rajone. Šalčininkų ir Ukmergės rajonuose bus tvarkomi šaligatviai. Saugaus eismo priemones numatoma įrengti Raseinių rajono Nemakščių miestelio Martyno Mažvydo vidurinės mokyklos prieigose bei Skuodo rajono Aleksandrijos kaimo mokyklos prieigose.

Taip pat bus finansuojami keturi tiltų statybos ir rekonstrukcijos projektai. Tiltams per Nemuną Alytuje ir Druskininkuose statyti skiriama atitinkamai 14,5 mln. ir 2 mln. litų. Dar 5,8 mln. litų skiriama Kauno Vilijampolės tiltui per Nerį kapitališkai remontuoti, 200 tūkst. litų – Širvintų miesto Vilniaus gatvėje tiltui per Beržės upelį rekonstruoti.

Sostinėje papildomos investicijos – 10 mln. litų automobilių stovėjimo aikštelėms, estakadai, pėsčiųjų tiltui ir požeminei perėjai prie Nacionalinio stadiono įrengti. Be to, 2 mln. litų skiriami privažiavimo keliams prie Vingio parko, pėsčiųjų ir dviračių takams taisyti.

Dar viena iš stambesnių investicijų numatoma Elektrėnų savivaldybėje. Čia 4 mln. litų skiriama privažiavimo keliui prie Vilniaus apskrities regioninio buitinių atliekų sąvartyno tiesti.

Rezervinės lėšos papildys 2008 metais Lietuvos keliams jau skirtas Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšas. Šalies kelių tinklui plėtoti ir saugaus eismo priemonėms diegti sausio mėnesį jau buvo paskirstyta beveik 1,6 mlrd. litų šios programos lėšų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.20538497sec.