Išrinkti fotografijų konkurso "Kauno atradimai" nugalėtojai

Vasario pabaigoje Vytauto Didžiojo universitetas paskelbė fotografijų konkursą "Kauno atradimai", kuriame kvietė pasidalinti originaliais senojo ar šiandieninio Kauno vaizdais. Iš daugiau nei septynių dešimčių konkurso dalyvių išrinkta 13 nugalėtojų, atsiuntusių daugiausiai įdomių autorinių fotografijų arba sugebėjusių užfiksuoti netikėčiausias akimirkas.

"Sumanymas organizuoti konkursą kilo dėl gana pragmatiškų priežasčių. Daugelyje turistinių katalogų ir kitų miesto populiarinimui skirtų leidinių kartojasi tie patys, daugybę kartų matyti vaizdai. Būsimuose leidiniuose norime atskleisti dar neatrasto Kauno įdomybes", - teigia konkurso iniciatorė, universiteto sekretorė doc. dr. Auksė Balčytienė.

Akademinė bendruomenė ir visi Kaunui neabejingi žmonės buvo skatinami nebijoti subjektyvumo, atrasti savo santykį su šiuo miestu. Pasak A. Balčytienės, norėta parodyti, kad Kaunas – įvairiaspalvis, jame esama daug miesto žmones žavinčių vietų, kurias galbūt ne visada pastebi atvykėliai.

Geriausių fotografijų autoriais pripažinti Aleksandras Olech, Aurelija Adomaitytė, Andrius Balčiūnas, Artūras Armonas, Dainius Ščiuka, Indrė Adomaitytė, Jovita Bliudžiūtė, Justina Šuminaitė, Lina Borkertaitė, Neringa Butnoriūtė, Povilas Junas, Vaidas Čepulis, prof. habil. dr. Vladas Stauskas. Apdovanoti bus ir konkurse dalyvavę trys VDU studijuojantys užsieniečiai – Emmanuelle Bretel, Tomasz Bakunowicz ir Uli Rohde.

Konkursui siųstos nuotraukos – labai įvairios. Kai kurios jų – gana tradiciškos, vaizduojančios žinomiausias Kauno vietas, tačiau dalis autorių net ir į jas sugebėjo pažvelgti netikėtais rakursais. Kai kurie konkurso dalyviai ieškojo meninių sprendimų fotografijas koreguodami kompiuterinėmis programomis. Nors konkursui buvo galima pristatyti ne tik šiandieninio, bet ir senojo Kauno vaizdus, pastarųjų sulaukta gerokai mažiau.

Konkursas "Kauno atradimai" skelbtas gana niūriu metu – žiemos pabaigoje, tačiau dalyvių fotografijose galima išvysti visų metų laikų spalvų paletę. Konkurse dalyvavo ne tik kauniečiai, bet ir kitų miestų gyventojai. Ypač aktyvūs buvo pagal "Erasmus" programą VDU studijuojantys užsieniečiai, atsiuntę po keliasdešimt fotografijų.

Konkurso dalyvių atsiųstos autorinės fotografijos bus panaudotos nekomerciniuose, miesto populiarinimui skirtuose leidiniuose, informacinėse interneto svetainėse.

Įdomiausias visų konkurso dalyvių fotografijas galima pamatyti šiuo adresu: http://puga.vdu.lt/vdu/naujienos/foto_galerija/2008/galerija.php.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23233008sec.