Klaipėda sėkmingai ruošiasi priimti tarptautinę regatą

Klaipėdoje lankėsi tarptautinės regatos „Baltic Sprint Cup“ organizatoriai ponai Heningas Roholas (Henning Rocholl) ir Alanas Grynas (Alan Green), kurie domėjosi Lietuvos uostamiesčio pasirengimu šių metų vasarą priimti daugiau nei 60 jachtų iš viso pasaulio.

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius susitikime su regatos organizatoriais papasakojo, kaip vyksta Danės krantinių rekonstrukcija, kaip ruošiamasi kitais metais priimti didžiųjų burlaivių regatą.

Regatos organizatoriai pastebėjo, kad Klaipėdoje sėkmingai ruošiamasi regatos „Baltic Sprint Cup“ priėmimui, savivaldybėje jie lankėsi jau apžiūrėję kruizinių laivų terminalą, kurio vidinėje pusėje švartuosis jachtos. Jų vertinimu, pagrindiniai organizaciniai reikalai išspręsti, o likusias detales klaipėdiečiai, jau turintys patirties priimti tokį didžiulį jachtų būrį, taip pat išspręs.

H.Roholas teiravosi, kokią pagalbą ar paramą miestui priimant regatą dar būtų galima suteikti. Miesto vadovų nuomone, paramos detales būtų galima aptarti ateityje, o kol kas lieka tik džiaugtis, kad tarp Baltijos jūros buriuotojų Klaipėda jau žinoma, čionai užsuka vis daugiau jachtų.

„Mus džiugina, kad Klaipėdoje kasmet suplazda vis daugiau įvairiaspalvių burių, o kitais metais klaipėdiečių ir miesto svečių laukia bene įspūdingiausias pasaulyje burių paradas – didžiųjų burlaivių regata. Mums dar maloniau, kad prestižinės tarptautinės regatos Lietuvos uostamiestį aplanko vis dažniau, tai mums didelė garbė“, - sakė Klaipėdos meras R.Taraškevičius.

Regatos organizatoriai sakė, kad Klaipėdą aplankys viena jachta, pastatyta tolimojoje Australijoje ir ten pasiekusi greičio rekordą. Dabar jachtos įgula išbandys laivo galimybes Baltijos jūroje.

Šiemet „Baltic Sprint Cup“ trečią kartą aplankys uostamiestį, Klaipėdos meras yra šios regatos globėjas. Ši regata – tai jūrinių jachtų lenktynės, puoselėjančios Baltijos jūros prekybos ir jūreivystės tradicijas. Regatos maršrutas atspindi pagrindinio regatos rėmėjo – DnB NORD finansų grupės veiklos geografiją.

Šiemet regata atvyks į Klaipėdos uostą didžiausios vasaros šventės - Jūros šventės – metu, liepos 25-27 dienomis.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.10893989sec.