flyLAL lėktuvai skraidins pasauliui žinią apie "Vilnių – Europos kultūros sostinę 2009"

Bendrovė "flyLAL" pasirašė bendradarbiavimo sutartį su VšĮ "Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" (VEKS) ir tapo nacionalinės programos "Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" Oficialiu kultūros partneriu. "flyLAL" parama nacionalinei programai sieks 4,5 mln. litų.

"flyLAL" rems programą įvairiomis paslaugomis – skirs nemokamus bilietus užsienio ir Lietuvos programos projektų vykdytojams, partneriams bei suteiks bilietų nuolaidų "Ambasadorių programos" dalyviams. Atvykstantys svečiai lėktuvuose įvairiais būdais bus informuojami apie Vilnių - Europos kultūros sostinę.

"flyLAL" keleivių dėmesį patrauks "flyLAL" lėktuvai su programos "Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" (VEKS programa) ženklais, lėktuvuose bus galima rasti informacijos apie kultūros sostinės programą, lėktuvai bus papuošti reklamine VEKS programos atributika. Skrydžių pradžioje ir pabaigoje keleiviams bus pranešama, kad jie atskrido į Europos kultūros sostinę Vilnių. Oro uoste svečius pasitiks autobusai, kuriuose bus pateikiama informacija apie Europos kultūros sostinės renginius, o oro uosto teritorijoje esantis "flyLAL" pastato fasadas, papuoštas VEKS programos ženklu, iš tolo praneš, kad leidžiamasi į Europos kultūros sostinę. Palydovės bus pasiruošusios informuoti svečius apie šį svarbų kultūros projektą.

"2009 metais, Lietuvai švenčiant vardo paminėjimo tūkstantmetį ir Vilniui tampant Europos kultūros sostine, planuojama turizmo srautus į Lietuvą padidinti 15 proc. Esame įsitikinę, kad vieningas šio tikslo siekimas kartu su oro bendrove "flyLAL" šiuos skaičius pavers realybe. Džiugu, kad "flyLAL" tapimą Oficialiu kultūros partneriu pajus ir "Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" Ambasadoriai – jiems bus teikiamos nuolaidos įsigijant bilietus", – teigia VšĮ "Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" vykdomoji direktorė Dalia Bankauskaitė.

"Mūsų bendrovės tikslas – nutiesti kelią Europos ir viso pasaulio gyventojams į Vilnių. Esame pasirengę ne tik informuoti apie šį svarbų Lietuvai įvykį, bet ir suteikti galimybę kuo platesniam svečių ratui patogiai atskristi į Europos kultūros sotinę. Manome, kad skrydžiai bus pagrindinis būdas svečiams atvykti į Lietuvą. Kitąmet esame pasirengę pervežti daug didesnį keleivių skaičių: tam ruošiame mūsų lėktuvų parką, perkame naujus lėktuvus, planuojame naujas skrydžių kryptis bei skrydžių laikus. Turime visas technines galimybes atskraidinti tiek keleivių, kiek tik bus norinčiųjų pamatyti Vilnių ir Lietuvą", – sakė "flyLAL" generalinis direktorius Vytautas Kaikaris.

Pasak D. Bankauskaitės, Europos kultūros sostinių tyrimai rodo, kad privataus sektoriaus parama ir dalyvavimas yra labai svarbus Europos kultūros sostinės projekto sėkmės veiksnys. "Verslo bendrovių parama vidutiniškai sudaro apie 13 proc. Europos kultūros sostinių biudžeto. Dalyvavimas šiame projekte verslo bendrovėms patrauklus tuo, kad suteikia išskirtinę galimybę prisidėti prie naujų pozityvių vertybių ir nacionalinio pasididžiavimo formavimo, pasiekti plačią ir labai įvairią auditoriją", – sako D. Bankauskaitė.

VšĮ "Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" siūlo įvairias nacionalinės programos rėmimo galimybes. Išskirtinio rėmėjo statusas bus suteikiamas ne daugiau nei 5 verslo bendrovėms. Nuo 2007 m. "Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" sėkmingai bendradarbiauja su bendrove "JCDecaux", kuri tapo pirmuoju Oficialiu kultūros partneriu ir numato suteikti paramą paslaugomis iki 7 mln. litų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8306551sec.