Lietuva vilioja medicininiu turizmu

Vis dažniau užsienio turistai, norintys suderinti poilsį su nauda sveikatai, renkasi kelionę į Lietuvą. Juos domina sveikatą palaikančios procedūros mūsų šalies kurortuose, ypatingi gydymo būdai – pavyzdžiui, gintaro terapija, gintaro SPA. Ne mažesnio susidomėjimo sulaukia ir įprastinės gydymo paslaugos - dantų gydymas ar plastinės operacijos. Didėjanti paklausa lėmė augančią pasiūlą. Lietuvoje vis daugiau klinikų teikia medicinos paslaugas užsienio turistams. Dažniausiai, pasak Lietuvos kelionių organizatorių, pasigendama odontologų paslaugų.

Praėjusią savaitę Lietuvoje atidaryta viena pirmųjų interneto svetainių, informuojančių apie medicininį turizmą. Pasak interneto svetainę http://www.dentaltravel.lt/ įkūrusios Birutės ir Astijaus Mackevičių klinikos atstovų, į juos kreipiamasi dėl dantų profesionalios burnos ertmės higienos, gydymo ir protezavimo, implantavimo, estetinio plombavimo, dantenų ligų gydymo, dantų balinimo, diagnostikos ir gydymo plano sudarymo, remiantis skaitmeninio rentgeno radioviziografu, intraoralinės vaizdo kameros parodymais. Daugiausiai sulaukiama turistų iš Didžiosios Britanijos, Norvegijos, Vokietijos.

„Dažniausiai užsieniečiai, turėdami tikslą pažinti šalį ir pasigydyti, į Lietuvą atvyksta savaitei. Per tą laiką jie ir pakeliauja, ir pasigydo, - sako B.Mackevičienė. – Tiek laiko užtenka, kad įstatytume dantų implantus, jei, suprantama, iš anksto jau esame gavę panoraminę burnos nuotrauką. Ir elektroniniu paštu aptarę su klientu detales“. Pasak gydytojos, kasdien gydydamasis miesto centre, visai šalia Katedros aikštės esančioje odontologijos klinikoje, užsienietis turi pakankamai laiko pakeliauti, apsilankyti muziejuose, kultūriniuose renginiuose.

Užsieniečius į Lietuvą vilioja aukšta paslaugų kokybė ir prieinamos kainos, paslaugas teikiantys stažavę užsienio šalyje aukštos kvalifikacijos specialistai, puikiai kalbantys užsienio kalbomis. Be to, čia galima gydytis ir turint užsienio šalies medicininį draudimą – pinigai už suteiktas paslaugas grąžinami grįžus į šalį, kurioje užsienietis apsidraudęs.

Dabar medikai skleidžia naujienas ir apie turistinę Lietuvą. Užsieniečiai, ieškantys informacijos apie medicinos paslaugas Lietuvoje, svetainėje randa ir žinių apie mūsų šalies lankytinas vietas, viešbučius, nuorodas, kur galima išsamiau sužinoti apie turizmo galimybės. Be to, užsukę į Odontologijos kliniką laukiamajame užsieniečiai randa nuotraukų albumų, leidinių užsienio kalba apie Lietuvą.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92707515sec.