Jūros šventė 2008 prasidės kubietiškais ritmais

Šiemetinė jūros šventė prasidės ne lietuviškomis dainomis, kaip jau buvo įprasta pastaraisiais metais, o tikrais kubietiškais ritmais, šokiais ir dainomis. Liepos 25-osios vakare garsioji grupė "Mercadonegro", dar vadinama kubiečių muzikos orkestru, sudrebins Lietuvos uostamiestį šventės atidarymo koncerte.

"Šiemetinis šventės šūkis – "Sujunkim krantus!", tad ir simboliška, ir prasminga, kad šventę pradės svečiai, atstovaujantys toliausiai nuo Klaipėdos nutolusį krantą – Kubą", - sakė Jūros šventės renginių koordinatorė Rolanda Lukoševičienė.

Lotynų Amerikos ir salsa muzikos ambasadoriais Europoje tituluojama grupė "Mercadonegro" - tai 10 gyvai grojančių muzikantų grupė, kurios repertuare – uždegančios Lotynų Amerikos ir salsa melodijos. Grupės įkūrėjas – kubietis Armando Miranda, tačiau kolektyve muzikuoja atlikėjai iš Peru, Kolumbijos ir kitų Lotynų Amerikos šalių. Grupės nariai į Klaipėdą atvyksta iš Milano, Ciuricho ir Bordo. O po koncerto Lietuvos uostamiestyje, tęs turą po Europą.

"Mercadonegro" yra groję tokiose žymiausios Europos koncertų salėse kaip Ronnie Scott Londone, New Morning Paryžiuje. Jie dalyvavo grandioziniuose koncertuose Pavartoti and Friends (Modena, Italija), Montreux džiazo festivalyje (Šveicarija), Fiesta (Roma), Bal de la Rose (Monte Carlo, Monakas). Jiems teko groti su Carlos Santana, Celia Cruz, Cheo Feliciano.

Beje, "Mercadonegro" prieš metus su pasisekimu koncertavo Vilniaus kongresų rūmuose. Tik skirtingai nei ten, Klaipėdos Jūros šventėje šios grupės šėlsmu visi svečiai galės džiaugtis nemokamai.

VšĮ "Jūros šventė"

Daugiau informacijos:

Rolanda Lukoševičienė

Mob. 8686 06936

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17490697sec.