Terno Vilna - Vilniuje tikrai yra vietos visoms kultūroms

Birželio 28 dieną romų tabore, Kirtimuose įvykusio festivalio “Terno Vilna” metu buvo žengtas didelis žingsnis tikro kultūrų dialogo link.

Lietuvoje tai buvo pirmas kartas, kuomet romų taboro vietiniai gyventojai turėjo galimybę pasirodyti scenoje kartu su Lietuvos ir užsienio profesionaliais muzikantais, dainininkais bei šokėjais.

Talentingiausi romai beveik savaitę kūrę bendrus projektus su Lietuvos ir iš užsienio atvykusiais prodiuseriais bei menininkais su pasididžiavimu pasirodė finalinio koncerto metu. Kalbėdami su žiniasklaida romai pabrėžė, kad jiems buvo svarbus ne tik bendruomenės palaikymas, bet ir lietuvių susidomėjimas jų kūryba ir talentais.

Pusė tūkstančio žiūrovų, susirinkusių į „Jauno Vilniaus“ (Terno Vilna) festivalį buvo nusiteikę geranoriškai, teigė esantys čia dėl savitos romų tautos charakteristikos ir charizmos.

Koncerto metu tvarką palaikę 7 saugos tarnybos darbuotojai ir 2 - ojo policijos komisariato policininkai nesulaukė nei vieno nusiskundimo ir neužfiksavo nei vienos konfliktinės situacijos.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28299618sec.