Druskininkų vandens parko parodinėje erdvėje –Lietuvos ir užsienio tapyba

Nauja parodinė erdvė Druskininkuose - Druskininkų vandens parko holas, kur jau buvo eksponuotos tautodailės ir fotografijos parodos. Šį kartą bus eksponuojama profesionali tapyba, kurią pristato Lietuvos dailininkų sąjunga. Liepos 30 d. 17 val. Druskininkų vandens parko hole – tarptautinio tapytojų plenero „Soutine dienos“ retropektyvinės parodos atidarymas.

Lietuva yra išauginusi ne vieną pasaulinio mąsto genijų... Čia gyveno ir kūrė Žakas Lipšicas, M.K. Čiurlionis, Chaimas Soutine... XX amžiaus pradžioje Chaimas Soutine studijavo tapybą Vilniuje, čia vyko vėliau Prancūzijoje išgarsėjusio menininko galutinis apsisprendimas tapti dailininku. Soutine pavardė sutinkama kiekvienoje meno enciklopedijoje šalia P. Picasso, M. Shagallo, A. Modigliani... Ch. Soutine paveikslai įkainuojami milijonais.

Lietuvos dailininkų sąjunga (kuratorius - tapytojas Aleksandras Vozbinas) rengia projektą „Soutine dienos”, siekdama pagerbti didį litvakų kilmės tapytoją Chaimą Soutine. Nuo 1998 m. vykstantys tarptautiniai dailininkų plenerai „Soutine dienos“ tapo reikšmingu kūrybinės biografijos įvykiu daugeliui menininkų iš įvairių šalių. Jame yra dalyvavę apie šimtą dailininkų iš Lietuvos, Lenkijos, Prancūzijos, Rusijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Latvijos, Baltarusijos...

Druskininkiečiai ir kurorto svečiai turi galimybę susipažinti su vertingais tapybos darbais iš „Soutine dienos“ kolekcijos. Paroda atspindi šiuo metu vyraujančias šiuolaikinės Lietuvos ir užsienio tapybos tendencijas. Meno kalba yra universali, suprantama visiems ir jai negalioja jokios sienos.

Tarptautinio tapytojų plenero paroda Druskininkų vandens parko hole bus eksponuojama dvi savaites.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76900911sec.