Šį savaitgalį Nidoje startuoja 41-oji Kuršių marių regata

Nida rengiasi vienam iš didžiausių ir įspūdingiausių vasaros renginių – Lietuvoje daugiausiai dėmesio susilaukiančiai Kuršių marių regatai "Hansabanko" taurei laimėti. Šį šeštadienį prasidedanti ir iki rugpjūčio 9 d. truksianti Regata šiemet jau 41-oji. Regatos organizatoriai skelbia, kad visi atvykę į šią šventę galės ne tik mėgautis talentingiausių Lietuvos ir užsienio valstybių buriuotojų varžybomis. Visų Regatos svečių kaip ir kasmet laukia daugybė koncertų bei įvairiausių pramogų.

Į 41-ąją Regatą jau užsiregistravo 40 buriuotojų komandų. Kaip teigia Regatos organizacinio komiteto pirmininkas Linas Tamkvaitis, šiemetinėje Kuršių marių regatoje laukiama Lietuvos buriuotojų pergalės. "Šiais metais Regatoje dalyvaujantys Lietuvos buriuotojai tikrai turės kuo nustebinti tiek renginio stebėtojus, tiek kitus Regatos dalyvius - net kelios lietuvių buriuotų komandos plauks visiškai naujomis, daug greitesnėmis jachtomis. Šis atsinaujinimas dar labiau stiprina mūsų viltis, kad Kuršių marių regatos taurės grįš į Lietuvą", - sako L. Tamkvaitis.

Šiemetinės Regatos dalyviai susirungs penkiuose etapuose, kurių metu įveiks beveik 260 jūrmylių Regatos distanciją. Jachtos, kurių įgulas sudarys po 4-5 narius, varžysis aštuoniose klasėse. Kiekvieno etapo nugalėtojai bus apdovanojami to etapo rėmėjų, kuriais šiais metais yra Fujifilm, Neringos savivaldybė, Alita, BMW, bei Bang & Olufsen, įsteigtais specialiais prizais. Bendrojoje įskaitoje bus išaiškinami du absoliutūs nugalėtojai – pagal realiai sugaištą laiką ir pagal perskaičiuotą laiką, atsižvelgiant į jachtų klases. Jie bus apdovanoti jau ketvirtus metus Kuršių marių regatą remiančio banko "Hansabankas" įsteigtomis taurėmis.

Visi 41-osios Kuršių marių regatoje dalyvaujantys jachtų klubai taip pat varžysis dėl geriausios klubinės komandos titulo ir prizo – Komodoro taurės. Taškai klubams bus skaičiuojami susumavus klubo visų jachtų iškovotus komandinius taškus.

Šiemetinės Kuršių marių regatos metu bus surengtas ir projekto "Tūkstantmečio odisėja. Vienas vardas – Lietuva" pristatymas Lietuvos buriuotojų bendruomenei. Šio projekto metu į devynis mėnesius truksiančią kelionę aplink pasaulį moderniausia jachta "Ambersail" leisis 120 Lietuvos buriuotojų, kurie aplankydami 25 pasaulio lietuvių bendruomenes 19 šalių, kvies visus bendrataučius švęsti Lietuvos tūkstantmetį vienu metu.

Siekiant išsaugoti buriuotojų tradicijas ir perduoti jas iš kartos į kartą, Regatos metu daug dėmesio bus skiriama vaikams, užsiimantiems buriavimo sportu: vyks jaunosios kartos buriuotojų varžybos Kuršių marių regatos OPTIMIST taurei laimėti, o taip pat ir jachtų kapitonų bei jų atžalų varžybos "Optimist" jachtomis. "Match Race" varžybose susikaus stipriausios Lietuvos jachtų įgulos, o taip pat numatyta surengti "Vėtrungės" varžybas mažaisiais šliupais.

Praeitais metais įvykusioje jubiliejinėje 40-ojoje Kuršių marių regatoje abi taures į Estiją išsivežė jachtos "Evelyn III" komanda, o jėgas ir meistriškumą išbandė rekordinis profesionalių buriuotojų skaičius - aštuoniose grupėse startavo net 60 jachtų, tai yra daugiau negu 320 buriuotojų.

Kuršių marių regata – tai didžiausia ir žinomiausia Lietuvoje organizuojama regata, kurioje susitinka ne tik mūsų, bet ir kaimyninių šalių buriuotojai. Pirmoji Kuršių marių regata, vadinta "Aplink Kuršių marias", įvyko 1954 m. rugpjūčio 29 – rugsėjo 4 dienomis. Nuo to laiko ji tapo didele švente ne tik buriuotojų bendruomenei, bet ir Nidos gyventojams bei svečiams. Regatos metu ant vandens pasigalynėti su vėju kviečiami ne tik profesionalūs buriuotojai – rengiamos ir tradicinės didelio dėmesio bei dalyvių skaičiaus sulaukiančios Publikos bei Žurnalistų regatos.

Kuršių marių regata atidaroma ir uždaroma įspūdingomis šventėmis, o kiekvieną Regatos vakarą organizuojamos Regatos etapų nugalėtojų apdovanojimo ceremonijos, vieši koncertai bei tos Regatos dienos filmuotos medžiagos – dienoraščio – peržiūros. Artėjančios Regatos metu vyks populiarių muzikos grupių BIX, Studija, Tabasco, El Quadro bei atlikėjos Astos Pilypaitės koncertai.

Visa informacija apie 41-ąją Kuršių marių regatą "Hansabanko" taurei laimėti bus skelbiama interneto svetainėje www.kmr.lt

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62695098sec.