Latako gatvės lyrika

LATAKO GATVĖS LYRIKA

Anksčiau Latako gatvėje buvo įsikūręs „Pergalės“ konditerijos fabrikas. Tuomet visoje šioje gatvelėje plevendavo svaiginantis kepamų sausainių kvapas, tapdamas savotišku jos fonu ir keldamas jaukiai ilgesingus jausmus. Ypač vėlų rudenį.

Įkvėpta tų senų prisiminimų, sukūriau instaliaciją „Latako gatvės lyrika“. Ja norėjau replikuoti dabartinės komercinės reklamos ir „moteriškų“ žurnalų kuriamam moters įvaizdžiui, reklaminiams atvaizdams ir pranešimams, su kuriais susiduriam gatvėje, kurių lyg ir nepriimam ir į juos neatsakom, bet kurie nuolat iš kažkur ataidi ir kuria mūsų gyvenimo foną, bukina skonį, galimybes jausti niuansus, mūsų pojūčius.

Šešiolikoje nebeveikiančio „Pergalės“ konditerijos fabriko langų eksponuosiu septyniolika „nekomercinių“ moteriškų portretų. Tai moterys, kurios dalyvauja kultūros kūrime ir jos „vartojime“ Latako gatvėje. Kiekviena iš jų – su savo mėgstamu poezijos tekstu, „pranešimu“, reklamuojančiu jausmą, niuansą, ilgesį, aistrą...

Instaliacija veiks rugsėjo 20 ir 21 dienomis nuo 12 val. iki 19 val.

Rugsejo 21 dieną, sekmadienį, nuo 15 val. iki 16 val. vyks performansas, kurio metu bus atkuriamas seniai Latako gatvę palikęs saldžių kepinių kvapas.

KVIEČIAME VISAS IR VISUS, TURINČIUS VAFLIŲ KEPTUVĖLES, PRISIJUNGTI PRIE AKCIJOS!

Šį sekmadienį nuo 15 val. galerijoje „Kairė-dešinė“

Skambant Chavela Vargas muzikai, kepsime vaflius, skanausim ir vaišinsim praeivius. Maisto produktai ir gera nuotaika lauks Jūsų galerijoje!

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79746008sec.