Didėjantys turistų srautai skatina gerinti aptarnavimo kokybę

Į svetingumo projektą Vilnius‘09 kviečia susibūrę 300 sostinės aptarnavimo paslaugų teikėjų pradeda naują Vilniaus miesto svečių informacinę programą. Šiose įstaigose įrengti informaciniai stendai, pradėti platinti programos Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009 renginių gidai ir kalendoriai, informaciją apie Vilniuje vykstančius kultūrinius renginius lankytojams teikia ir įstaigų darbuotojai.

„Turistų Vilniuje kasmet daugėja ir nors atvykusių iš skirtingų šalių svečių įpročiai skiriasi, tačiau daugeliu atvejų galioja universalios svetingo aptarnavimo taisyklės. Siekiame, kad aptarnaudami savo klientus, šių taisyklių preciziškai laikytųsi visos Vilnius’09 kviečia  projekte dalyvaujančios įmonės. Jau kitąmet, kai Vilnius taps Europos kultūros sostine, planuojama, kad turistų sostinėje padaugės bent 15 proc. – tam turime ruoštis šiandien“, - įsitikinusi projektoVilnius’09 kviečia  vadovė Eglė Dilkienė.

Per šių metų antrąjį ketvirtį, Statistikos departamento duomenimis, Vilniaus viešbučiuose ir svečių namuose apsistojo beveik 200 tūkst. svečių – apie 10 proc. daugiau nei tuo pačiu periodu pernai. Labiausiai į sostinę plūdo svečiai iš Lenkijos - jų apsilankė 37 tūkst., arba 17 % daugiau nei pernai, taip pat iš Vokietijos (18 tūkst., 19 % daugiau), Rusijos (10 tūkst., 57 % daugiau), Jungtinės Karalystės (10 tūkst., 11 % daugiau).

Svetingą vilniečių ir miesto svečių aptarnavimą skatinančiame projekte Vilnius’09 kviečia dalyvauja 65 maitinimo įstaigos, 29 viešbučiai, 14 turizmo įmonių, 9 gidai, 4 galerijos, 170 taksi mašinų. Projekto dalyvių darbuotojams bei vadovams šiais metais bus surengti mokymai, kurių metu bus ugdoma aukščiausių aptarnavimo kokybės standartų įdiegimo ir įtvirtinimo metodika, mokoma svetingo bendravimo ir elgesio normų.

Visos svetingumo projekte Vilnius’09 kviečia dalyvaujančios įmonės, įstaigos ir organizacijos.


Apie „Vilnius’09 kviečia“ projektą

Projektą inicijavo VšĮ „Vilnius-Europos kultūros sostinė“. Projekto tikslas – skatinti turizmo, paslaugų ir aptarnavimo sektoriaus svetingumą bei ugdyti svetingo miesto kultūrą.


Apie Nacionalinę programą „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“

„Europos kultūros sostinės yra sėkmingiausias Europos Komisijos kultūros projektas, jame jau dalyvavo daugiau nei trys dešimtys Europos miestų. Numatoma, kad Nacionalinė programa „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ apims daugiau kaip 700 kultūros, meno ir visuomeninių renginių, kuriuose apsilankys daugiau kaip 3 mln. žmonių. Daugiau informacijos

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.88746309sec.