Fortepijonas skambėjo tik Kėdainiuose

Spalio 8 dieną 17.30 valandą Daugiakultūriame centre susirinkusi publika tapo istorinio įvykio liudininkais. Iki šiol Lietuvoje negirdėtu skambesiu prabils naujutėlis koncertinis fortepijonas – VOGEL. Sonata ir Rokas Zubovai, nevengiantys savo kūrybiniais ieškojimais praplėsti kamerinio muzikavimo tradiciją, atliks klasikinius kūrinius keturiomis rankomis.

Daugiakultūriam centrui, Lietuvoje išgarsėjusiam savo sakraline erdve ir ypatinga akustika, Amerikos ir Vokietijos rinkas užkariavusį instrumentą įsigyti padėjo Kėdainių rajono savivaldybė. Kėdainių krašto muziejus daugiau kaip trejus metus ieškojo Daugiakultūriam centrui tinkamo instrumento. Rajono merė Nijolė Naujokienė ir Administracijos direktorius Ovidijus Kačiulis suprasdami, kad instrumentas būtinas, pažadėjo skirti lėšas pernai gruodį. Daugiau kaip pusę metų užtruko instrumento įsigijimo procedūros. „Dvejojau, ar infliacija nesutrukdys ištesėti pažadą“, - prisipažino rajono merė Nijolė Naujokienė.

„Schimmel“ įmonė turi ilgas ir gilias tradicijas. Nuo 1885 metų savo veiklą skaičiuojanti įmonė yra viena didžiausių muzikos instrumentų gamintojų Vokietijoje. „Schimmel“ instrumentai gaminami tik iš įmonei priklausančiuose didžiuliuose miškų plotuose užaugintos medienos. Ją pjauna, rūšiuoja ir atrenka instrumentams bei visas reikalingas detales pagamina, o vėliau instrumentą surenka fabrike dirbantys patyrę meistrai. „Žinomi muzikantai aukščiausios klasės „Schimmel“ modelius lygina su „Rolls-Royce“ automobiliais. VOGEL modelis neabejotinai nurungia visus panašios kategorijos kitų įmonių gaminius“, – pasakoja kompozitorius, dirigentas ir žinomas restauratorius Aleksandras Šimelis.

Baltutėlis, legendomis apipintas ir pirmasis „Schimmel“ įmonės modelis iš Vokietijos prigis Kėdainių kultūriniame gyvenime.

Sonatos ir Roko Zubovų fortepijoninis duetas gyvuoja jau dešimtus metus. Pianistai grojo JAV, Kanadoje, Norvegijoje, Prancūzijoje, Rusijoje, Latvijoje, įvairiose Lietuvos koncertų salėse, dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose Lietuvoje, JAV, Norvegijoje, Prancūzijoje.

Daugiakultūrio centro kamerinėje salėje per penkerius surengta daugiau kaip 120 įvairiausių koncertų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64214301sec.