airBaltic tapo oficialiu Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vežėju

Didžiausia Baltijos šalyse oro bendrovė airBaltic tapo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vežėju ir ateinančius metus, kai orkestras švęs 20-tąjį savo jubiliejų, rūpinsis jo skrydžiais.

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO) ir skrydžių bendrovė cpasirašė bendradarbiavimo sutartį. Nuo spalio mėnesio didžiausia Baltijos šalyse oro bendrovė padės į Lietuvą atvykti garsiausiems pasaulio dirigentams, solistams ir kolektyvams, kartu su simfoniniu orkestru rengsiantiems pasirodymus Vilniaus kongresų rūmuose.

Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas maestro Gintaras Rinkevičius teigė, jog 20-tojo orkestro sezono metu šis bendradarbiavimas yra itin reikšmingas. „Jubiliejinio sezono metu pristatome kaip niekada daug pasaulio klasikos žvaigždžių iš skirtingų kraštų, atvykstančių koncertuoti kartu su mūsų orkestru. Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su airBaltic ,kadangi ši bendrovė siūlo skrydžius daugeliu krypčių ne tik iš Vilniaus, bet ir iš Rygos“, – sakė maestro G. Rinkevičius.

airBaltic  siekia prisidėti prie reikšmingos meninės veiklos sklaidos. Jau kelerius metus airBaltic  remia Rygos Nacionalinį Operos teatrą. Tikimės, jog bendradarbiaudami su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru padėsime šiam kolektyvui surengti dar daugiau įvairių pasirodymų ir tuo pačiu prisidėsime prie muzikinės kultūros populiarinimo“, – sakė airBaltic  viceprezidentas ir generalinis direktorius Lietuvoje Tadas Vizgirda.

Jubiliejinio sezono proga Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras į Lietuvą pakvietė garsiausiose pasaulio koncertų salėse pasirodančius muzikantus. Lietuvoje svečiuosis unikalus aštuonių dainininkų vokalinis ansamblis „Swingle Singers“ iš Didžiosios Britanijos, dainininkas Aleksandras Popovas, solistai Liora Grodnikaitė, Edgaras Montvidas, Viesturas Jansonas, Badris Maisuradze, Irina Krikunova, smuikininkai Aliona Bajeva, Michailas Ovrutskis, Liana Isakadze, Sergejus Stadleris, Aleksandras Roždestvenskis, pianistai Mūza Rubackytė, Jekaterina Mečetina, Aleksandras Paley, Nikolajus Petrovas, Konstantinas Ščerbakovas, Ivanas Rudinas, violončelininkai Natalija Gutman, Davidas Geringas, Aleksandras Kniazevas. Orkestrui diriguos maestro iš viso pasaulio – Thomas Sanderling, Fabio Mastrangelo, Peter Eötvös, Toshijuki Shimada, Davidas Geringas, Saulius Sondeckis, Martynas Staškus, Aleksandras Anissimovas, Aleksandras Lazarevas, Adrianas Brownas, Aleksandras Dmitrijevas ir kiti.

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, 1998 m. suburtas G. Rinkevičiaus iniciatyva, kasmet surengia per 50 įvairių pasirodymų Lietuvoje ir užsienyje. Kartu su orkestru nuolat koncertuoja pasaulio muzikos žvaigždės.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.57131696sec.