Vilniuje anglų kalbos mokytojus pavadavo užsieniečiai savanoriai

3 Vilniaus mokyklose dvi savaitas anglų kalbos mokytojus keitė savanoriai iš užsienio. Vilniaus S. Daukanto vidurinės mokyklos ir Užupio bei Jėzuitų gimnazijų moksleiviams specialias pamokas vedė nacionalinės programos Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009 Savanorystės programos dalyviai iš Europos valstybių.

Tarptautiniai savanoriai Vilniaus moksleiviams ne tik padėjo mokytis praktinės anglų kalbos, bet ir pasakojo apie Europos kultūros sostinės idėją bei šio projekto vykdymą Lietuvoje. Iš Prancūzijos, Portugalijos, Slovakijos, Austrijos, Italijos ir Graikijos atvykę neatlygintini pagalbininkai mokyklose pristatė savo gimtąsias šalis, jų kultūrą, dalijosi savo įspūdžiais apie Vilnių.

„Gyvos kultūros pamokos moksleiviams yra pačių savanorių sugalvotas ir įgyvendinamas šviečiamasis projektas. Nusprendę, jog ne visi Lietuvos gyventojai pakankamai žino apie Europos kultūros sostinės projektą, mūsų savanoriai ėmėsi iniciatyvos. Jie nutarė, jog šią šviečiamąją misiją galima pradėti sostinės mokyklose“ – pasakojo VšĮ Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009 Savanorių projekto vadovė Sigita Vičaitė.

Savanoriai su Vilniaus moksleiviais vienai anglų kalbos pamokai susitiko kiekvieną dieną. Užsiėmimai vyko trijose amžiaus grupėse: su jauniausiais – septintokais, aštuntokais – savanoriai žaidė lavinamuosius žaidimus, pasakojo apie savo gimtąsias šalis, žaismingai pristatė nacionalinę programą Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009: renginius, keliaujančią po Europą angeliuko skulptūrą, „Haiku Vilniui“ projektą ir kt.. Tuo tarpu vyresnių moksleivių pamokose savanoriai pasakojo apie savanorystės tradicijas, tarptautinę savo veiklą, diskutavo apie Vilniaus tapimą 2009-ųjų Europos kultūros sostine.

„Nemažiau svarbu ir tai, jog iš užsienio šalių atvykę Savanorystės programos dalyviai mokyklose kalbėjo tik anglų kalba – todėl moksleiviai šių pamokų metu gerina šnekamosios anglų kalbos įgūdžius“ – minėjo S. Vičaitė.

Anglų kalbos ir gyvosios kultūros pamokos Vilniaus mokyklose – ne vienintelis nacionalinės programos Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009 užsieniečių savanorių inicijuotas projektas. Daugelis į Vilnių atvykusių savanorių savo gimtųjų šalių internetiniuose portaluose rašo dienoraščius, kuriuose skleidžia žinią apie Vilnių ir kultūros sostinės renginius mūsų šalyje. Taip pat neseniai savanorių sukurtą filmą apie Vilniuje jau antrą kartą vykusį renginių maratoną Menas netikėtose erdvėse internete gali pasižiūrėti ne tik lietuviai, bet ir iš skirtingų Europos kampelių kilusių savanorių tautiečiai.


Apie nacionalinės programos Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009  Savanorystės programą

Šiuo metu Savanorystės programoje dalyvauja daugiau negu 400 įvairaus amžiaus ir interesų žmonių, kurių kiekvienas gali realizuoti save jam labiausiai tinkančiose veiklose. Prie lietuvių savanorių bendruomenės taip pat prisijungia pagal ES programą Veiklus jaunimas atvykę užsieniečiai. Tai – didžiausia tarptautinės savanorystės programa Lietuvos istorijoje. Daugiau apie Savanorystės programą galite rasti čia.


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57866311sec.