Kalėdos sostinėje 2008

Apsukome dar vieną ratą – vienerius metus. Ir vėl pasitinkame metą, su kuriuo atslenkančioje tamsoje galime rasti tiek šilumos, spindesio ir džiugesio. Džiaugiamės, nes ir šioms žiemos šventėms susitinkame šiluma dalintis drauge – tradiciškai, puošiant ir žiebiant Kalėdų eglutes, klausantis muzikos Vilniaus bažnyčiose, linksminantis Kalėdų koncerte, pasitinkant Naujuosius, galų gale palydint šventes teatralizuota Trijų Karalių eisena Vilniaus gatvėmis.
Vilnius vėl puošiasi ir ruošiasi – mūsų visų šilumai, šypsenoms, šviesai. Prisijunkite, – Juk Kalėdos vėl sugrįžta!

 

Kalėdų eglės įžiebimas Katedros

Lapkričio 29 d. 19.30 val.

 

Kalėdų eglė Katedros aikštėje vadinama nacionaline šalies egle. Jos įžiebimas skelbia šventinio meto Vilniaus mieste ir visoje šalyje pradžią. Tradiciškai eglė įžiebiama įspūdingo vaizdo ir garso reginiu, skirtu vilniečiams ir miesto svečiams.
Šiemet pirmą kartą įžiebimo spektakliui pakviesti svečiai iš užsienio. Tai – didelio masto lauko reginius kurianti oro akrobatų cirko trupė iš Prancūzijos „Transe Express“. Vilniuje trupė Kalėdų šventes pradės įspūdingu pasirodymu Musical Chandelier.

 

Prakartėlės šventinimo iškilmės. Katedros aikštė

Gruodžio 24 d. (trečiadienis) 22:00 val.

Katedros aikštė

Prakartėlė – neatskiriama Šv. Kalėdų dalis. Tai ir džiaugsmingas reginys vaikams, ir ekumeninę reikšmę įgaunantis krikščionybės istorijos atspindys.

Rengėjas Vilniaus arkivyskupija, tel.: (85)2610731

 

Projektas „Tūkstantmečio šviesa“. Aukščiausios Kalėdų eglės – TV bokšto įžiebimas

Gruodžio 25 d. (ketvirtadienis) 16:00 val.

TV bokštas, Karoliniškių raj.

Aukščiausios Kalėdų eglės – TV bokšto įžiebimas. Tarsi didžiulis Kalėdų švyturys, skelbiantis pasauliui, kad Vilnius – įdomus, magiškas ir kūrybingas miestas, nušvitęs tūkstantmečio šviesa.

Rengėjas „Švenčių studija“, tel. (8 5) 2 33 77 01

 

Šventinis Kalėdų koncertas Rotušės aikštėje

Gruodžio 26 d.(penktadienis) 19:00 val.

Rotušės aikštė

Kalėdinis renginys Rotušės aikštėje –šventinis koncertas, kurį vilniečiai pamėgę, kuris išjudina miestiečius net šalčiausią žiemos vakarą. Jis skirtas šventėmis pasidžiaugti kartu su visu miestu. Dalyvauja profesionalūs, mėgstami, populiarūs atlikėjai, atliekamos šventinės, linksmos, šviesios dainos.

RengėjasConcept events & media“, tel. (8 5) 2 33 39 30

Iniciatorius: Vilniaus miesto savivaldybė

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17871904sec.