Tūkstantmečio odisėjos jachta Ambersail bures pakėlė į Australiją

Vakar, apie 4 val. ryto Lietuvos laiku jachta Ambersail LTU 1000 paliko Keiptauno uostą (PAR) ir pradėjo trečiąjį Tūkstantmečio odisėjos etapą Keiptaunas – Adelaidė (Australija). Planuojama, kad šio etapo įgula, vadovaujama kapitono Tauro Rymonio, Australijos žemyną turėtų pasiekti prieš Kalėdas. Australijoje Lietuvos buriuotojai ketina aplankyti gausias Adelaidės, Melburno ir Sidnėjaus lietuvių bendruomenes.

Nuo Pietų Afrikos iki Australijos tūkstantmečio kviesliai per daugmaž 25 paras turėtų įveikti didesnį nei 5780jūrmylių atstumą. Kaip teigia trečiojo etapo kapitonas, viso žygio metu buriuotojai jachta Ambersail sieks plaukti laikydamiesi tarp ciklono ir anticiklono.

„Pagrindinė mūsų užduotis yra plaukti vengiant didelių audrų ir silpnų vėjų. Etapo metu kirsime 40º pietų platumos lygiagretę, tad plauksime taip vadinamojoje riaumojančių keturiasdešimtųjų platumoje, kur būdingi labai stiprūs vėjai ir didelis bangavimas. Tačiau žemiau 43º leistis neplanuojame, nes tose vietose prasideda šaltos srovės. Neplanuojame ir kilti virš 38º, nes ten vėjas silpnesnis. Beveik viso etapo metu oro temperatūra turėtų siekti 10-16º C šilumos, dominuoti stiprūs palankūs vėjai“, - teigė trečiojo Odisėjos etapo kapitonas Tauras Rymonis.

Jo teigimu, šiame etape, priešingai nei praėjusiuose, tarpinių sustojimų greičiausiai nebus. „Lieka teorinė sustojimo galimybė, tačiau kaip bus, žiūrėsime pagal poreikius. Sieksime atsigriebti tris paras ir Australiją pasiekti gruodžio 19 d. Laukia ilgas ir gan monotoniškas plaukimas. Tačiau dėl to aš nesibaiminu. Savo įgula pasitikiu, su daugeliu buriuotoju esu puikiai pažįstamas, nuo vaikystės buriuojame kartu. Esu įsitikinęs, kad ir su likusiais puikiai sutarsime,“ – sakė trečiojo etapo kapitonas.

Per pasibaigusius du Tūkstantmečio odisėjos etapus jau nuplaukta daugiau nei 8790 jūrmylių.

Tūkstantmečio odisėją garsina TV3 televizija. Projekto mecenatai: bankas Swedbank ir draudimo grupė Ergo. Informaciniai partneriai: dienraštis Lietuvos rytas, www.lrytas.lt ir Radiocentras.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19430399sec.