Prasminga ir įkvepianti Kalėdų dovana

Kėdainių rajono savivaldybė gruodžio mėnesį kultūros ir švietimo įstaigoms, Mikalojaus Daukšos viešajai bibliotekai ir jos filialams, Tarybos nariams, Kultūros premijos laureatams, rajono įstaigoms bei organizacijoms, savivaldybės projektų rėmėjams ir svečiams padovanos 400 videofilmų (DVD) Kėdainių krašto garbės piliečiai. Šią prasmingą ir įkvepiančią dovaną per Kalėdas gali gauti kiekvienas. Kėdainių rajono savivaldybė paskelbė konkursą ir padovanos naująjį videofilmą teisingai atsakiusiems į visus pateiktus klausimus.

,,Kėdainių krašto garbės piliečiai yra vaisingo darbo, talentingos kūrybos, reikšmingos visuomeninės veiklos riteriai",  teigia projekto autorius Petras Garnys. Filmų autoriai  Daiva Budrienė, Svetlana Gužauskienė ir Antanas Budrys  labai jautriai prisilietė prie kiekvienos asmenybės ir padovanojo daugiau kaip 100 nostalgiškų bei ramių minučių pamąstymams apie septynių skirtingų žmonių idėjas, vertybes, charakterį, norus, svajones ir gyvenimo prasmę.

Projekto globėja, Kėdainių rajono savivaldybės merė Nijolė Naujokienė, įsitikinusi, kad krašto garbės piliečių istorijos yra besitęsiantys pasakojimai. "Žmogaus veikla ir ištikimybė vertybėms išlieka kultūriniuose ir dvasios plotuose. Tai tam tikras įsipareigojimas ir mums: neužmiršti, išsaugoti ir perduoti",  trumpai apibendrina merė.

Sumanymas surinkti, apibendrinti ir šiuolaikiškai pateikti medžiagą apie nusipelniusius žmones kilo minint 635-ąjį Kėdainių miesto gimtadienį. Po 10 metų pertraukos, 2007-aisiais, Kėdainių krašto garbės piliečio regalijos suteiktos Janinai Monkutei–Marks. Šių metų rudenį gimtadienio proga poniai Janinai į Čikagą buvo išsiųstas ką tik išleistas kompaktinis diskas su videofilmu Kėdainių krašto garbės piliečiai.

Kompaktinis diskas išleistas vasaros pabaigoje projekto mecenato – AB "Lifosa" – lėšomis.

Projektas Kėdainių krašto garbės piliečiai buvo pristatytas Zaraso ežero saloje vykusioje pirmojoje Lietuvos kultūros mugėje.

Daugiau informacijos www.kedainiai.lt

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.81978297sec.