Į Vilnių kviečia užsienio žvaigždės

Prie Vilnius – Europos kultūros sostinės 2009 Ambasadorių programos jungiasi ne tik žymūs Lietuvos kultūros atstovai. Ambasadoriais tapo Latvijoje gyvenanti žymi lietuvių kino aktorė Aurelija Anužytė bei keletas gerai Ukrainoje žinomų asmenybių.

„Man didelė garbė prisijungti prie šio projekto ir tapti Lietuvos ambasadore Latvijoje. Esu gimusi ir iki 18 metų gyvenusi Lietuvoje. Tiek pat gyvenu ir dirbu Latvijoje, todėl abi kultūros susipynusios mano gyvenime“, - sako garsiausia Latvijos lietuvė A. Anužytė.

Vos tapusi ambasadore, ji mūsų šalies kaimynams jau pasakoja apie ypatingus mūsų šaliai 2009-uosius. Gruodžio 6 dieną Latvijos radijo stoties StarFM laidoje Ogu maize A. Anužytė pasakojo apie kitų metų renginius Vilniuje, pradedant Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009 atidarymu ir baigiant specialiaisiais renginiais. Laidos pabaigoje aktorė nustebino klausytojus sudainuodama savo mėgstamiausią lietuvių liaudies dainą.

Prie Ambasadorių programos prisijungė Ukrainoje gerai žinomas roko muzikantas Olegas Skripka. „Labai džiaugiuosi tapęs šio senovinio miesto ambasadoriumi. Jame daug teatrų, vyksta įdomios parodos. Man patinka miesto dvasia, jo maži jaukūs restoranai ir lauko kavinės. Džiaugsiuosi galėdamas pasakoti apie Lietuvos sostinę ir būsimus renginius. Ir pats norėčiau Vilniuje pristatyti vieną iš savo projektų“, - mintimis dalijasi muzikantas.

Dar pora Ukrainos kultūros atstovų neliko abejingi mūsų šaliai - kaip ambasadoriai ją garsins teatro režiserius Jaroslavas Fedorišinas ir šiuolaikinio šokio asociacijos vadovė Larisa Benediktova.

Ambasadorių programos tikslas – suburti iniciatyvius šalies žmonės, kurie savo veikla skleistų žinią apie Lietuvą, Vilnių, ir tai, kad kitąmet jis taps Europos kultūros sostine.

Prisijungti prie šios programas gali kiekvienas – tam reikia užpildyti puslapyje esančią ambasadorių anketą.


Apie nacionalinę programą Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009

LR Vyriausybės patvirtintą programą Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009 sudaro:

  1. Kultūros, meno ir visuomeninių renginiai. 2009 m. programoje – beveik 800 renginių, iš kurių apie du trečdalius bus nemokami. Šie renginiai įtraukti į 120 projektų, iš jų 90 proc. bus premjeros Lietuvoje, 80 proc. - įgyvendinami bendradarbiaujant su menininkais iš 30 užsienio šalių ir tarptautinėmis organizacijomis. 2008-2010 m. šiems projektams įgyvendinti, jų rinkodarai, komunikacijai ir administracinėms išlaidoms numatyta skirti 105,38 mln. Lt (2009 metams – 67,37 mln. Lt). Šių lėšų koordinavimas pavestas LR kultūros ministerijai ir Vilniaus miesto savivaldybei.
  2. Kultūros, meno ir viešosios infrastruktūros objektų plėtra ir rekonstrukcija. Šiems darbams Vyriausybė 2008-2009 m. yra numačiusi 188,894 mln. litų finansavimą. Už šias lėšas planuojama pastatyti Nacionalinę dailės galeriją, rekonstruoti Menų spaustuvę, Vilniaus dailės akademijos dizaino ir inovacijų centrą „Titanikas“, Šiuolaikinį meno centrą, Nacionalinę filharmoniją, didžiausių Vilniaus teatrų pastatus bei įrangą, sutvarkyti parkus, senamiesčio skverus, pritaikyti neįgaliesiems įvairius kultūros objektus.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1838181sec.