Klaipėda intensyviai rengiasi burlaivių regatai

Vasarą Klaipėda priims regatą The Tall Ships' Races Baltic 2009". Klaipėdiečiai aktyviai raginami įsilieti į renginio organizatorių-savanorių gretas.


Trečiadienis buvo data, kai iki regatos liko vos 200 dienų. Ta proga renginio organizacinis biuras paskelbė naują parengiamųjų darbų etapą. Liepos 31-rugpjūčio 3 dienomis Klaipėdoje vyksiančioje regatoje iki šios dienos dalyvauti pareiškė norą 74 laivai: 14 A klasės didžiųjų burlaivių, 11 B klasės burlaivių, 49 C ir D klasės jachtų. Neabejojama, kad šis skaičius dar didės.


Klaipėdos merui Rimantui Taraškevičiui regata - ypatingai svarbus įvykis visos Lietuvos mastu. Nors iš numatytų 6 mln. litų valstybės biudžete regatai skirti tik 2 mln. Litų, renginys neturėtų nukentėti. Savo indėlį įneš ir uostamiesčio savivaldybė. Be to, tikimasi pritraukti ir privačių rėmėjų. Meras pažadėjo, jog iki regatos pradžios krantinės, kur švartuosis jachtos, bus sutvarkytos, o miesto centras- paruoštas svečių sutikimui. Prieš regatą mieste praūš tarptautinis festivalis "Europeade", todėl miesto puošybą planuojama palikti ir regatos bei Jūros šventės laikotarpiu.


Organizatoriai ragina uostamiesčio jaunimą tapti aktyviais regatos savanoriais, padėsiančiais laivų įgulų nariams, kurių, manoma, atvyks apie 3000, orientuotis Klaipėdoje. Savanoriais tapti pageidauja apie 200 žmonių, iš kurių daugiausia - jaunimo iki 25 metų. Vasarį bus sustabdyta savanorių registracija, o balandį prasidės intensyvūs mokymai.150 atrinktų savanorių susipažins su laivo etiketu, gilins uostamiesčio istorijos žinias, mokysis teikti pirmąją pagalbą, lavins bendravimo įgūdžius.


Regatos org. Biuras pradeda buriuotojų praktikantų atrankos etapą. Laimingieji 25 (15-25 m. amžiaus) jaunuoliai išbandys savo jėgas regatoje ir paskutiniame jos etape 10 dienų plauks jachtomis kaip pilnateisiai įgulų nariai. Viena iš dalyvavimo atrankoje sąlygų – savanoris už kelionę turės susimokėti 1000 litų, t.y. trečdalį visos dalyvavimo kainos. Likusiąją sumą apmokės Klaipėdos Savivaldybė.


Regatos metu visi norintys galės įsigyti bilietus ir jachtomis dalyvėmis plaukti į jūrą. Įmonėms bei privatiems asmenims už atskirą mokestį bus surengti pobūviai didžiųjų burlaivių deniuose.

Klaipėda intensyviai rengiasi burlaivių regatai

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16122103sec.