Trakų rajono 2008. metų turizmo objektų ir renginių TOP 10

Trakų rajono 2008. metų turizmo objektų ir renginių TOP 10

Nr.


Objektas, renginys

 

Lankytojų skaičius

01.01.-31.12.2008


1.

Trakų Salos pilis- tai vienintelė Rytų Europoje pilis, pastatyta saloje. Joje veikia pagrindinė Trakų istorijos muziejaus ekspozicija.


Per 2008 m.  metus 360 tūkstančių lankytojų


2.

„Muziejų naktis“ Trakų Salos pilyje,pažymint tarptautinę muziejų dieną, Trakų istorijos muziejus, atveria duris lankytojmas ir naktį.

Šio teatralizuoto šou metu lankytojai ne tik gali susipažinti su muziejaus ekspozicija, bet ir pasinerti į viduramžių pilies gyvenimą.

3 000 tūkst. lankytojų


3.

Opera „ PILĖNAI“  Nuo 2001 m. kiekvieną vasarą opera “Pilėnai” rengiama Trakų Salos pilyje. "Pilėnai" tapo įspūdingiausiu vasaros sezono reginiu.


2 000 tūkst. lankytojų


4.


Istorinėje vietoje - pačioje Trakų pilyje - festivalis „Pure Future@Mix“dėl savo grandiozinių idėjinių, techninių ir dizaino sprendimų traukia smalsuolius bei muzikos mylėtojus ne tik iš Lietuvos, bet ir  į Lietuvą iš įvairiausių pasaulio šalių: Lenkijos, Vokietijos, Ispanijos, Portugalijos, Amerikos, Australijos ar net Azijos šalių“


5 000 tūkst. lankytojų



5.

„Viduramžių šventė“. Kiekvienais metais vasarą Trakų Pusiasalio pilyje vyksta viduramžių šventė. Jos metu amatininkai gamina ir pardavinėja viduramžiškus dirbinius, savo meną demonstruoja riterių brolijos ir lankininkai. Patyrusių amatininkų padedami, žiūrovai patys gali pamėginti nusikaldinti laimę atnešančią pasagą arba sagę bei nusižiesti puodynę.

2 dienos - 20 tūkst. lankytojų



6.


„Amatų dienos“  Trakų Salos pilyje    Šventės metu Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės  amatininkų tradicijas puoselėjantys meistrai demonstruoja savo išmonę, atskleidžia senųjų meistrų paslaptis. Šventėje dalyvauja juvelyrai, kalviai, medžio drožėjai, veltinio vėlėjai ir kitų amatų meistrai.Renginio metu kulinarinio paveldo entuziastai pagal senovinius receptus gamina tradicinius viduramžių patiekalus, kuriais vaišina šventės svečius.

10 tūkst. lankytojų


7.

Kamerinės muzikos koncertų ciklas "Užutrakio vakarai." Dalyvauja žinomi Lietuvos ir užsienio kolektyvai. Visi koncertai vyksta Užutrakio dvaro sodybos rūmų baliustradoje.

8 vakarai- 8 tūkst. lankytojų


8.

Tarptautinis muzikos festivalis „Mes sveikinam Trakus.“ Festivalyje be gabaus jaunimo ir žinomų atlikėjų  iš Lietuvos,  dalyvauja muzikos žvaigždės iš Švedijos, Dž. Britanijos, Vokietijos ir kt. šalių. Festivalio ašis- fanfariniai ir kitų tipų pučiamųjų orkestrai, taip pat ir kiti žanrai, tokie kaip senoji muzika ir džiazas.

5 000 tūkst. lankytojų



9.

Trakų miesto šventė  tradiciškai skelbia  turizmo sezono pradžią. Visame mieste vyksta įvairios sporto varžybos, liejasi muzika ir dainos. Šventę vainikuoja fejerverkai.

20 000 tūkst. lankytojų



10.

Karaimų etnografinė paroda ( Karaimų g. 22, Trakai) Šios tiurkų tautos atstovai Lietuvoje gyvena jau šešis šimtus metų.  Ilgą laiką ši miesto dalis buvo vadinama Mažuoju miestu. Dabar apie  260 Lietuvos karaimų, iš kurių apie 20 proc. sudaro Trakuose gyvenantys karaimai, yra vienintelė pasaulyje bendruomenė, išsaugojusi unikalią karaimų kalbą, tradicijas.

6 000 tūkst. lankytojų


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78015804sec.