Ispanai kviečia keliauti į praeitį Lietuvoje

2009 metų 2-ajame Ispanijoje leidžiamo turizmo leidinio “National Geographic España“ numeryje paskelbta 10 geriausių pasaulyje kelionių į praeitį. Garbingą 9-ąją vietą užėmė Grūto parkas Lietuvoje. Pasak Lietuvos turizmo informacijos centro (TIC) direktoriaus Barselonoje Raimundo Michnevičiaus, leidinyje rašoma, jog 2001 metais įkurtas parkas yra ta vieta, kur „ilsisi“ sovietinių laikų skulptūros. Minima, kad Grūto parke galima pamatyti Lenino, Stalino bei žinomų Lietuvos komunistų paminklų.

Be Grūto parko, į pirmąjį dešimtuką taip pat patenka Gaimano kaimelis (Patagonija, Argentina), Kirivinos sala (Papua ir Naujoji Gvinėja), Gorkio-Terelj nacionalinis parkas (Mongolija), Sautosjohkka (Švedija), Peipsi ežeras (Estija), Rygos etnografinis muziejus po atviru dangumi (Latvija), Sinai dykuma (Egiptas).

Lietuvos Turizmo informacijos centro veiklos dėka ispanai ne tik vis daugiau sužino apie Lietuvos turizmo galimybes, bet ir apie įdomesnius mūsų šalies objektus. 2008 metais Lietuvos TIC Barselonoje rūpesčiu Ispanijos spaudoje buvo publikuota 12 straipsnių, kuriuos ispanų žurnalistai parengė grįžę iš spaudos turų po Lietuvą, ir 65 publikacijos, kurioms informaciją apie Lietuvos turizmo galimybes pateikė Lietuvos TIC.

Šiuo metu užsienyje veikia 8 Lietuvos TIC: Italijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, D.Britanijoje, Vokietijoje, Suomijoje, Lenkijoje ir Rusijoje. Valstybinio turizmo departamento ir Lietuvos TIC užsienyje iniciatyva per 2008 metus, bendradarbiaujant su turizmo informacijos centrais, užsienio spaudoje paskelbta 615 straipsnių apie Lietuvą – patrauklią turizmui šalį.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19191694sec.