Tūkstantmečio odisėjos pusmetis vandenyne: pragaras ar rojus

Šį sekmadienį, 17 valandą TV3 žiūrovus prie ekranų jau devintąjį kartą sukvies „Tūkstantmečio odisėjos” kronikos. Šį kartą filmas „Pusmetis vandenyne” papasakos apie VII etapo San Paulas (Brazilija) – Majamis (JAV) įgulą, kuri Atlanto vandenyne pažymėjo žygio aplink pasaulį pusmetį.

Žiūrovai pamatys, kodėl tos vietos, kurios visų yra laikomos rojumi Žemėje, buriuotojams kartais virsta pragaru. Kodėl daugelio išsvajotas San Paulas ir buriuotojų pusiaukelėje laukiantis žydriausios jūros Karibų salynas atsigręžia pragariška puse. Kodėl septyni įgulos nariai iš dvylikos tris dienas iš eilės buvo „guminiai“. Kokias dar “dovanas” paruošė Neptūnas buriuotojams įveikiant daugiau kaip 5 tūkstančius jūrmylių iki Šiaurės Amerikos krantų papasakos permainingame Atlanto vandenyne užfiksuoti kadrai.

Nesumeluotų jaudinančių jausmų kupini dokumentiniai “Tūkstantmečio odisėjos” buriuotojų susitikimo su JAV lietuvių bendruomene Majamyje vaizdai. Dėl ko JAV lietuviai 4 valandas autobusais dardėjo iki Majamio ir kokias mintis sukėlė „Tūkstantmečio odisėjos” buriuotojų per daugiau nei pusę pasaulio atplukdytas Lietuvos Prezidento kvietimas pasaulio lietuviams vieningai švęsti Lietuvos tūkstantmetį – žiūrėkite filme „Pusmetis vandenyne”.


Planuojama, kad iki „Tūkstantmečio odisėjos” kelionės aplink pasaulį pabaigos liepos mėnesį bus sukurti filmai apie dar 4 plaukimo etapus ir buriuotojų susitikimus su lietuvių bendruomenėmis.

2008 m. spalio 5 d. Lietuvos buriuotojai jachta „Ambersail“ LTU 1000 išplaukė į „Tūkstantmečio odisėją“, kad pristatytų pasauliui Lietuvą, švenčiančią garbingą jubiliejų ir pakviestų viso pasaulio lietuvius švęsti Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetį vienu metu visuose penkiuose kontinentuose. Per septynis „Tūkstantmečio odisėjos” etapus buvo nuplaukta daugiau kaip 33 tūkstančiai jūrmylių ir aplankytos trylika pasaulio lietuvių bendruomenių. Iki gimtųjų krantų, kuriuos „Ambersail“ planuoja pasiekti šių metų liepos 5-ąją, dar liko daug susitikimų su tautiečiais. Per 9 kelionės aplink pasaulį mėnesius 120 Lietuvos buriuotojų aplankys 26 pasaulio lietuvių bendruomenes 20-yje šalių, 5 žemynuose.

Daugiau informacijos:

Edita Skaraitė

"Tūkstantmečio odisėja. Vienas vardas - Lietuva"
Atstovė ryšiams su visuomene
Tel. 8 5 2400 460

Mob. tel. 8 600 58458
E. paštas: [email protected]
http://www.1000odiseja.lt/

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15059209sec.