Baltijos siaurukai įdomus vokiečiams

Didžiausi vokietijos televizijos kanalai rodo dokumentinį filmą apie Lietuvos ir Latvijos  siaurojo geležinkelio paveldą.

Šių metų vasario 8 dieną Vokietijos televizija SWR rodė 20 minučių dokumentinį filmą apie Panevėžio SIAURUKĄ (Lietuva) ir Gulbene BANITIS (Latvija). Tai German TV SWRARD ir WDRARD kuriamos dokumentinės laidos "Eisenbahnromantik" serija, transliuojama ARD tinklo televizijose Vokietijoje.

Filmas skirtas geležinkelių entuziastų auditorijai, kuri domisi geležinkelio technikos istorija,keliauja geležinkeliais bei fotografuoja skirtingų šalių geležinkelio riedmenis.Šis judėjimas labai populiarus
daugelyje Europos šalių, o ypač Vokietijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Tikimasi, kad šis dokumentinis filmas apie mūsų SIAURUKĄ prisidės prie geležinkelio turizmo plėtros Lietuvoje ir Latvijoje bei pritrauks geležinkelio entuziastus aplankyti Panevėžio-Anykščių siaurojo geležinkelio ruožą, nes pagal tyrimų duomenis šias laidas žiūri virš 2 milijonų žiūrovų!

Filmo autoriai - TV prodiuseris Mickael Mattig-Gerlach ir operatorius Roland Steinhauer. Vokiečiai šį dokumentinį filmą apie Lietuvos ir Latvijos geležinkelių istorijos štrichus kūrė  bendradarbiaudami su Lietuvos partneriais VšĮ KLAJŪNŲ KLUBAS. Kartu jie filmavo ir ROKO MARŠĄ, ekspedicijas AFRIKA'95, KAMČIATKA'96. Minėti filmai buvo rodomi Lietuvoje ir
Vokietijoje.

Filmą iš dalies finansavo kelionių agentūra Superkelionės.lt

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.220788sec.