Tūkstantmečio odisėja Šiaurės Amerikoje: kodėl trispalvė ne tik suvienija, bet ir pravirkdo

Gegužės 31 dieną, sekmadienį, 17 val. TV3 rodo dešimtąjį “Tūkstantmečio odisėjos” kronikų filmą “Šiaurės Amerika – kodas trispalvė”. Tai jaudinantis ir gilių pamąstymų kupinas pasakojimas apie tai, kas yra patriotizmas, ką mums reiškia Tėvynė, tėvynainiai, gimtosios šalies istorija. Tokių jausmų ir minčių prisipildė “Tūkstantmečio odisėjos” VIII etapo buriuotojų širdys susitikimuose su lietuvių bendruomenėmis JAV ir Kanadoje. Atsakymus į šiuos klausimus ras ir filmo žiūrovai, stebėdami dokumentinius vaizdus iš Niujorko, Vašingtono, Bostono, Toronto bei Halifakso lietuvybės centrų.

Net 5 lietuvių bendruomenes aplankiusi ir vieningai švęsti Lietuvos tūkstantmetį juos pakvietusi VIII etapo įgula patyrė ir įsimintinų buriavimo Ramiajame vandenyne akimirkų. O beveik namais jau tapusioje jachtoje “Ambersail” jiems teko sėstis ir prie šventų Velykų stalo. Kaip vidury vandenyno ir neturėdami dažų jie išmargino velykinius kiaušinius, pamatys filmo “Šiaurės Amerika – kodas trispalvė” žiūrovai.

Planuojama, kad iki „Tūkstantmečio odisėjos” kelionės aplink pasaulį pabaigos liepos mėnesį bus sukurti filmai apie dar 3 plaukimo etapus ir buriuotojų susitikimus su Lietuvių bendruomenėmis Europoje.

2008 m. spalio 5 d. Lietuvos buriuotojai jachta „Ambersail“ LTU 1000 išplaukė į „Tūkstantmečio odisėją“, kad pristatytų pasauliui Lietuvą, švenčiančią garbingą jubiliejų ir pakviestų viso pasaulio lietuvius švęsti Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetį vienu metu visuose penkiuose žemynuose. Nuo „Tūkstantmečio odisėjos” pradžios jau nuplaukta daugiau kaip 39 tūkstančiai jūrmylių ir aplankyta devyniolika pasaulio lietuvių bendruomenių. Per 9 kelionės aplink pasaulį mėnesius 120 Lietuvos buriuotojų aplankys 26 pasaulio lietuvių bendruomenes 20-yje šalių, 5 žemynuose.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39540076sec.