“Tūkstantmečio odisėjos” kronikos: Lietuva jauniausia tarp tūkstantmečių

Sekmadienį, birželio 21 d. 17 val. TV3 rodo “Tūkstantmečio odisėjos” kronikų filmą “„Jauniausia tarp tūkstantmečių valstybių“. Filmo žiūrovai išvys, kokie jausmai užplūsta “Tūkstantmečio odisėjos” buriuotojus įplaukiant į seniausių jūrinių valstybių uostus – Ispaniją, Portugaliją, Airiją, Angliją ir kaip šalys, kurioms tūkstantis metų sukako jau seniai, seniai, sutinka šalį, kuriai dar tik 1000 metų.

Neužmirštamos ir jaudinančios akimirkos, kai sustoja eismas tiltu, pasigirsta garsiniai signalai, užsižiebia žalios šviesos ir Londono pasididžiavimu vadinamas Tauerio tiltas pirmą kartą istorijoje pakyla tam, kad praleistų įplaukti jachtą su Lietuvos vėliava. Kamera užfiksavo, kaip aukštai jachtos stiebe iškeltai didžiulei trispalvei ne tik pakeliami legendiniai tiltai, ji plevėsuoja prestižinėse Europos sostinių prieplaukose, bet ir sutraukia minias vietos lietuvių, tų miestų valdžios atstovus, žiniasklaidą. Aplink pasaulį plaukiančios ir lietuvių bendruomenes lankančios Odisėjos buriuotojų susitikimuose su tautiečiais nuoširdumas bei atvirumas liejasi per kraštus. Tai vaizdai, kurie nepalieka abejingų.

Video pasakojimas kupinas ir Odisėjos X etapo įgulos įspūdingų buriavimo vaizdų. Išvisime, ką reiškia plaukti laviruote, kokius jachtos greičio rekordus pasiekė buriuotojai kilus audrai ir pučiant 43 mazgų stiprumo vėjui, kaip atrodo paslaptingas planktono švytėjimas naktimis ir kaip sveikinasi šalia jachtos nardantys delfinai.

Planuojama, kad iki „Tūkstantmečio odisėjos” pabaigos liepos mėnesį bus sukurti filmai dar apie XI plaukimo etapą ir buriuotojų susitikimus su aštuonių Europos šalių lietuvių bendruomenėmis.

2008 m. spalio 5 d. Lietuvos buriuotojai jachta „Ambersail“ LTU 1000 išplaukė į „Tūkstantmečio odisėją“, kad pristatytų pasauliui Lietuvą, švenčiančią garbingą jubiliejų ir pakviestų viso pasaulio lietuvius švęsti Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetį vienu metu visuose penkiuose žemynuose. Per 9 kelionės aplink pasaulį mėnesius 120 Lietuvos buriuotojų aplankys 26 pasaulio lietuvių bendruomenes 20-yje šalių, 5 žemynuose.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35641193sec.