Paaiškėjo užsienio piliečiams rengtos viktorinos apie Lietuvą nugalėtojas

Vilniuje liepos 20 dieną išrinktas Lietuvos užsienio reikalų ministerijos rengtos viktorinos „Lietuvos tūkstantmetis. Kultūra ir istorija“, skirtos užsienio šalių piliečiams, nugalėtojas. Pagrindinio prizo laimėtoja tapo Maša Serebrenaja iš Ukrainos.
M.Serebrenaja laimėjo 4 dienų pažintinę kelionę į Lietuvą dviem asmenims. Viešėdama Lietuvoje ji aplankys Lietuvos sostinę Vilnių, senąsias Lietuvos sostines Trakus ir Kernavę, Lietuvos pajūrį ir Kuršių neriją, turės galimybę dalyvauti „Vilnius – Europos kultūros sostinė“ ir Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo programos renginiuose.
Nugalėtoja paaiškėjo traukiant burtus iš 922 žmonių, kurie teisingai atsakė į visus viktorinos klausimus. Viktorinoje dalyvavo daugiau nei 2000 žmonių iš 51 valstybės. Viktorina tęsėsi nuo gegužės 29 iki liepos 15 dienos.
Burtų keliu taip pat ištraukta 10 laimingųjų, teisingai atsakiusių į visus klausimus, kurie bus apdovanoti Mariaus Jovaišos nuotraukų albumu „Neregėta Lietuva“. Nuotraukų albumus laimėjo viktorinos dalyviai iš Airijos, Baltarusijos, Čekijos Ispanijos, Italijos, Lenkijos ir Rusijos.
„Džiaugiamės, kad viktorina sudomino tiek daug žmonių ir sulaukėme tiek daug teisingų atsakymų. Klausimai nebuvo labai lengvi, todėl užsieniečiui reikėjo pasukti galvą arba paieškoti informacijos“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Rolandas Kačinskas.
Užsienio reikalų ministerija dėkoja visiems viktorinos dalyviams, susidomėjusiems Lietuvos istorija, kultūra ir šiuolaikine politika, ir sveikina jos nugalėtojus.
Su viktorinos laimėtojais bus susisiekta asmeniškai. Nugalėtojų vardus ir pavardes galite rasti tinklalapyje http://quiz.mfa.lt/.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.38515592sec.