Nuotykių parke "Tarzanija" - ilgiausia Europoje nepertraukiamo skrydžio trasa

Alytaus pašonėje, vaizdingoje vietoje ant Nemuno kranto rugpjūčio 2 d. duris atvėrė naujas nuotykių parkas „Tarzanija“. Jame lankytojai ras ilgiausią Europoje nepertraukiamo skrydžio trasą, kuri kirs vaizdingąją Nemuno upę. Į abi puses galima nuskrieti daugiau nei pusę kilometro – 590 m.

„Tarzanija“ išsiskiria ir tuo, kad siūlo didžiausią Lietuvoje kliūčių ruožą, kurį sudaro net 78 iššūkiai. Viso nuotykių parke yra šešios skirtingo sudėtingumo trasos, skirtos suaugusiesiems ir paaugliams. Kūrėjai taip pat įrengė pirmąją Lietuvoje specialią trasą, skirtą 3-7 metų vaikams. Joje galima pramogauti be jokių apsaugų, mat ji apsaugota specialiais elastiniais tinklais, kad mažyliai nenukristų ir nesusižeistų.

„Prieš kurdami „Tarzaniją“ analizavome ir lankėmės geriausiuose Europos nuotykių parkuose, kai kurių patirtį pritaikėme ir pas save. Pavyzdžiui, taip atsirado specialiai vaikams sukurta trasa – šie dalykai žaibiškai populiarėja Europoje. Adrenalino gerbėjams ypatingą įspūdį turėtų palikti skrydis per Nemuną, kurio metu galima ne tik pasisemti aštrių pojūčių, tačiau ir grožėtis gamtos kūriniais“, - sakė viena iš „Tarzanijos“ įkūrėjų Giedrė Aldonienė.

„Tarzanijos“ lankytojai gali ne tik sportuoti, tačiau ir pramogauti. Nuo pat atidarymo nuotykių parke veikia kavinė, siūlanti gaiviuosius gėrimus bei maisto patiekalus. Norintys pasimėgauti savo pačių gamybos maistu ar išsikepti kepsnių ant žarijų, galės išsinuomoti specialiai tam įrengtas pavėsines, kuriose tilps visa šeima ar draugų būrys.

„Žadame neapsiriboti tik įprastomis pramogomis, ketiname organizuoti ir įvairias šventes, renginius. Pirmąjį numatome jau rugsėjo 1 d., mokslo metų pradžios proga“, - sakė G. Aldonienė, kuri su partneriais į „Tarzaniją“ jau investavo apie 0,5 mln. Lt.

Ateityje nuotykių parko kūrėjai žada plėsti ir pramogų pasirinkimą siūlydami plaukimą specialiai įrengtu plaustu iki Alytaus prieplaukos, pasivažinėjimus su keturračiais motociklais, dažasvydį ir pan.

Nuotykių parkas įsikūręs patogioje vietoje, kurią nuo Alytaus miesto centro automobiliu pasiekti galima vos per kelias minutes. Šalia „Tarzanijos“ įsikūręs vaizdingas Radžiūnų piliakalnis, o vietovę įrėmina tarsi iš V. Kernagio dainos nužengęs mėlynas Nemuno vingis.

Įspūdingą skrydį per Nemuną prisitvirtinus specialiu trosu ir kitas nuotykių parko pramogas lietuviams padėjo įrengti patyrę specialistai iš Lenkijos „Trans-Blues“. Ši bendrovė jau yra prisidėjusi prie daugiau nei 20-ies panašių projektų įgyvendinimo.

Daugiau informacijos: www.tarzanija.lt

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22244906sec.