Kėdainių turizmo informacijos centras - Pasaulinė Turizmo diena

Turizmas – įvairovės šventė, tokiu šūkiu šiemet minima rugsėjo 27-oji Pasaulinė turizmo diena. Turizmas- tai prasmingas ir sveikas laisvalaikio leidimo būdas, tad Kėdainių turizmo informacijos centras (Kėdainių TIC) kviečia visus aktyviai išnaudoti “bobų vasaros" saulęir smagiai paminėti šią dieną, aplankant rajono lankytinas vietas, muziejus. O pamatyti tikrai yra ką: Evangelikų reformatų bažnyčią su Radvilų šeimos mauzoliejumi, sinagogų kompleksą, Šv. Juozapo bažnyčią, Evangelikų liuteronų bažnyčią, Janinos Monkutės-Marks muziejų, minaretą, Kėdainių krašto muziejų. Į pastarąjį įėjimas rugsėjo 26 dieną nemokamas. Arba tiesiog pasivaikščioti po miesto parką, pasigrožėti rudenėjančia gamta ir įvairiaspalviais lapais pasipuošusiais medžiais.

Visoje Lietuvoje turistams siūlomos pažintinės - istorinės kelionės, plaukimas ežerais ir upėmis baidarėmis, valtimis, vandens dviračiais, ramus poilsis prie Baltijos jūros, Kuršių Nerijoje. Šiais metais Kėdainių TIC gyventojams ir svečiams pasiūlė naujas temines ekskursijas su degustacijomis: “Kėdainiai - kunigaikščių Radvilų miestas” ir “Škotų pėdsakai Kėdainiuose”. Pirmosios ekskursijos metu ekskursantai supažindinami su istoriniu, architektūriniu, urbanistiniu ir kulinariniu paveldu, susijusiu su Radvilų šeima. Antrosios ekskursijos metu supažindinama su škotų bendruomenės istorija Kėdainiuose. Siūloma padegustuoti škotiškų gėrimų ir patiekalų su škotiškais akcentais.

Vis labiau populiarėja ir kaimo turizmas, jodinėjimas ir kitos pramogos. Kėdainių rajone išsiplėtė kaimo turizmo sodybų tinklas. Duris atvėrė trys naujos sodybos: “Graikinė”, “Zaraza”, “Viščių palivarkas”. Dvi iš jų – Kėdainių miesto seniūnijoje, trečioji – “Graikinė” šalia magistralės “Kaunas – Klaipėda”. Sodybos siūlo nakvynės paslaugas, nuomoja sales pobūviams, siūlo sporto ir vandens pramogas.

Kasmet vis daugėja keliaujančių kėdainiečių. Šiemet didelio gyventojų dėmesio sulaukė akcija “Didysis žygis po Baltijos šalis”. Į turizmo centrą atėjo 53 kėdainiečiai, kurie buvo pasiryžę su šeima ir draugais aplankyti šioje akcijoje pasiūlytus Lietuvos, Latvijos ir Estijos lankytinus objektus. Džiugina ir tai, kad kėdainių populiarumas nemažėja, Kėdainių TIC sulaukė daugiau turistų iš kitų miestų bei šalių nei pernai. Kėdainius šiemet aplankė 8 procentai daugiau turistų. Tai rodo, kad vis daugiau žmonių atranda mūsų senamiestį.

Rugsėjo 27 – oji - profesinė turizmo atstovų šventė, kurios proga Kėdainių TIC sveikina visus Kėdainių rajono apgyvendinimo, maitinimo, laisvalaikio ir pramogų, kaimo turizmo, kelionių agentūrų, transporto įmonių kolektyvus su turizmo švente ir linki pasidžiaugti nuveikstais darbais. O kėdainiečiams linkime kuo daugiau džiūgių kelionių, jaudinančių įspūdžių susipažįstant su gimtojo krašto kampeliais. Kelionės mus moko keistis, pasisemti naujos patirties.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19319606sec.