Saldi Šiaulių Aušros muziejaus žinia

Šiaulių „Aušros“ muziejus 2009 m. gruodžio 11 d. Ch. Frenkelio viloje pristatė naują muziejų reprezentuojantį suvenyrą – šokoladinių saldainių dėžutę „Šiaulių „Aušros“ muziejus“. Saldaus suvenyro idėją ir kilnų tikslą – dalį už saldainių dėžutes surinktų lėšų skirti Ch. Frenkelio vilos eksponatų – secesinio stiliaus baldų kolekcijos papildymui – įgyvendinti padėjo UAB „Rūta“. Prie šio kilnaus tikslo prisidės ir visi saldainių dėžutes įsigysiantys pirkėjai. Dėžutės viduje kiekvieno laukia staigmena – suvenyrinis muziejaus atvirukas. Perkant saldainių dėžutes galima surinkti šešių „Aušros“ muziejaus atvirukų kolekciją.

Surengtame saldainių dėžutės pristatyme dalyvavo: UAB „Rūta“ direktorius Algirdas Gluodas, direktoriaus pavaduotojas Rimantas Gluodas, marketingo vadovė Sigita Gricevičiūtė, projektų vadovė Aušra Kovėraitė, Šiaulių „Aušros“ muziejaus direktorius Raimundas Balza, dizaineris Vilmantas Dambrauskas.

Šiaulių „Aušros“ muziejaus užsakymu UAB „Rūta“ išleistas naujas gaminys ne tik pradžiugins saldumynų mėgėjus išskirtinio dizaino ir subtilaus skonio harmonija, bet ir supažindins su garbingas muziejininkystės tradicijas saugančiu ir puoselėjančiu „Aušros“ muziejumi. Glaudus verslo įmonės ir kultūros įstaigos bendradarbiavimas vyksta jau daugelį metų – UAB „Rūta“ savo gaminiais remia muziejaus renginius. O šį kartą muziejus yra dėkingas už šokoladinių saldainių rinkinio išleidimą.

Meniškas ir žaismingas saldainių dėžutės viršelis vilioja stabtelti maloniam poilsiui, susikurti jaukią aplinką ir mėgautis tikrojo šokolado skoniu. Saldainių dėžutėje yra 3 rūšių šokoladiniai, vienas už kitą gardesni saldainiai: su pasiflorų, romo skonio, „Marsala“ vyno ir baltojo šokolado kremo įdarais. Dėžutės viršelyje dėmesį patraukia prabanga dvelkiančios Ch. Frenkelio vilos ekspozicijos „Provincijos dvaras“ su puošniomis suknelėmis vilkinčiomis merginomis vaizdas. Kiekvienoje saldainių dėžutėje yra vis kitą muziejaus padalinį reprezentuojantis eksponato atvirukas. Šeši skirtingi ir ryškūs atvirukai paskatins apsilankyti Šiaulių „Aušros“ muziejuje ir susipažinti su įvairiomis muziejaus ekspozicijomis.

Saldainių dėžutės bei atvirukų dizainą kūrė dizaineris Vilmantas Dambrauskas, siekęs Šiaulių „Aušros“ muziejų visuomenei pristatyti naujai ir neįprastai. Muziejus stengiasi keisti stereotipinį visuomenės mąstymą, esą jame neįdomu, nuobodu, viskas pasenę. Muziejus šiandien keičiasi, atsinaujina, maloniomis staigmenomis skverbiasi į kiekvieno namus, šeimas ir širdis. Jis tampa atviras kiekvienam: ir jaukioje vietoje norinčioms laisvalaikį praleisti šeimoms, ir žingeidžiam miesto svečiui, ir įspūdžių trokštančiam kultūrinių renginių lankytojui.

Šiaulių „Aušros“ muziejų reprezentuojanti suvenyrinė saldainių dėžutė yra firminis muziejaus suvenyras, papildantis ir miesto suvenyrų asortimentą. Saldainių dėžutė gali būti malonus dėmesio ženklas miesto svečiui, bičiuliui, draugui. Skelbdamas saldžią žinią, muziejus nori pakviesti visus prie arbatos ar kavos puodelio pasimėgauti tikrojo šokolado saldainiais, užsimegzti pokalbį apie muziejų, lankytas ekspozicijas, parodas ir renginius. Gal atsiras ir tokių, kuriuos saldainių dėžutė pakvies apsilankyti muziejuje pirmą kartą.

„Aušros“ muziejaus saldainių dėžutę jau galima įsigyti UAB „Rūta“ firminėse parduotuvėse ir skyriuose.

Informaciją teikia Ryšių su visuomene skyriaus muziejininkė Edita Rudminaitė tel. (8 41) 52 69 30.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20211196sec.